„Man patiko. Tai smarkiai pakėlė visos Ukrainos kariuomenės dvasią“ (Video)  ()

Buvo didelė rizika nukentėti nuo draugiškos ugnies.


Kovos Kursko srityje
Kovos Kursko srityje
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=8ysFqDugvh4&t=61s

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-19 „Man patiko. Tai smarkiai pakėlė visos Ukrainos kariuomenės dvasią“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys Igoris Šoltysas atskleidžia, kad netikėta Kursko operacija ne tik parodė Rusijos pažeidžiamumą, bet ir pakėlė dvasią, davė teigiamas emocijas daugeliui karių, ne tik tiesiogiai dalyvaujantiems kare.

Kursko operacija buvo sudėtingesnė, nei pranešta, sako Ukrainos karys.

Praėjusio mėnesio pradžioje prasidėjęs įsiveržimas į Kurską nustebino ir rusus, ir Ukrainos sąjungininkus, atskleidęs Rusijos kariuomenės silpnybes, nepaisant jos pranašumo žmonių ir įrangos atžvilgiu.

Ukraina užsitikrino dalį Rusijos teritorijos netoli Sumų srities, išstūmė Rusijos artileriją už nepavojingo nuotolio ir sustabdė tarpvalstybinį gretimų bendruomenių apšaudymą.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos belaidis dulkių siurblys (Video, „Proscenic P13“)

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

I. Šoltyso teigimu, politiniu ir diplomatiniu požiūriu neįsivaizduojamos kovos Rusijos teritorijoje tapo realybe.

„Man patiko informacinė tyla, kuri buvo palaikoma gynybos pajėgose. Mes, kaip ir kiti oro desantininkai ir kiti daliniai Sumų srityje, nežinojome apie puolimą Kursko srityje“, – sakė Ukrainos karys.

Puolimo metu, anot jo, sunkiausia buvo palaikyti ryšį tarp įvairių kovinių vienetų, nes buvo didelė rizika nukentėti nuo draugiškos ugnies iš pajėgų, jau įžengusių į Rusijos teritoriją.

 

I. Šoltysas teigė, kad situacija buvo sudėtingesnė, nei vaizdavo žiniasklaida. Geriausi gynėjai prarandami bet kokioje kovinėje operacijoje, taip atsitiko ir per Kursko puolimą.

„Jei kas nors žiniasklaidoje praneša, kad priešas nesipriešino, tai yra melas ir tiesioginis Gynybos pajėgų indėlio per šią operaciją nuvertinimas“, – pabrėžė I. Šoltysas.

Ukrainos karys ir jo komanda šiuo metu vykdo užduotis Kursko fronte. 2015 metais I. Šoltysas tarnavo Donecko srities Pisky mieste, kur patyrė sunkią traumą. Jis grįžo į frontą per visapusį karą 2022 m. vasario mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: