1 000 000 USD. „Turėjo likviduoti vadovybę.“ Sąraše – premjeras ir gynybos ministras  ()

Užverbuotas verslininkas už savo paslaugas užsiprašė milijono dolerių.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Rawpixel (atvira licencija) | https://www.rawpixel.com/image/3317873/free-photo-image-exercise-173rd-american

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano slaptosios tarnybos užverbavo Izraelio verslininką, kad jis fiziškai pašalintų aukščiausius pareigūnus, įskaitant ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu, gynybos ministrą Yoavą Gallantą ir Izraelio saugumo agentūros (Shin Bet) vadovą. Apie tai rašo „Jerusalem Post“.

Vyras, kurio tapatybė neskelbiama, yra verslininkas, turintis daug ryšių Turkijoje ir Irane. Jis buvo sulaikytas rugpjūtį, o kaltinimai pareikšti ketvirtadienį, rugsėjo 19 d.

Planas buvo pasinaudoti Izraelio verslininku, ilgą laiką gyvenusu Turkijoje ir turėjusį finansinių reikalų tiek su turkų, tiek su iraniečių asmenimis, sukurti nužudymo Izraelyje planus.

Geekmaxi 7-ojo gimtadienio išpardavimas! Monstrinės energijos stotelės, el. paspirtukai, robotai su DI, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
2870 6

„7th Anniversary Sale“

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

2) „KuKirin G2“ - 2024 versija, 800W, 48V 15Ah, 55 km, 45 km/h el. paspirtukas

3) „Narwal Freo Z Ultra“ - premjera, robotas dulkių siurblys su DI

4) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

Siekdami jį įgyvendinti, Turkijos piliečiai Andrii Faruk Aslan ir Guneid Aslan susisiekė su Izraelio verslininku dėl finansinių operacijų ir pakvietė jį į Turkijos miestą Samandago susitikti su dviem turtingo iraniečio Edi atstovais. Kai jam buvo pasakyta, kad Edi negali išvykti iš Irano į Turkiją, jis sutiko būti slapta automobiliu iš Turkijos nugabentas į Iraną, kur susitiko su Edi ir Irano saugumo tarnybų nariu Hajj.

Prieš pradėdamas bet kokią veiklą, Izraelio verslininkas paprašė milijono dolerių.

 

Rugpjūčio mėnesį Izraelio verslininkas antrą kartą lankėsi Irane, kur gavo 5000 eurų avansą sąmokslo pradžiai, įskaitant galimą „Mossad“ agento pavertimą dvigubu agentu.

Izraelio verslininkui taip pat buvo liepta filmuoti tam tikrus Izraelio objektus sekimo ir žvalgybos duomenų rinkimo tikslais. Be to, iraniečiai verslininko paklausė, ar jis galėtų užverbuoti rusus ir amerikiečius, kurie galėtų būti panaudoti Europoje ir JAV gyvenantiems Irano opozicijos veikėjams nužudyti.

Pažymima, kad Shin Bet nepateikė jokių nuorodų, ar Izraelio verslininkas padarė didelę pažangą vykdydamas kokius nors teroristinius veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(4)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()