Galvą svaiginanti žinia. „Žuvo 7 Rusijos generolai“ (Video)  (1)

Rusija Ukrainoje neteko 4104 karininkų.


Žuvę rusai
Žuvę rusai
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=zymd1bByu_I&t=3s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis BBC Rusijos tarnybos ir nepriklausomos naujienų svetainės „Mediazona“ duomenimis, Ukrainoje patvirtinta, kad daugiau nei 70 000 Rusijos karių žuvo nuo tada, kai Kremlius pradėjo invaziją prieš daugiau nei pustrečių metų.

Abi tarnybos tikrino žuvusių Rusijos karių skaičių naudodamosi atviro kodo informacija, įskaitant oficialius pareiškimus, laikraščių nekrologus ir įrašus socialinėje žiniasklaidoje.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
3003 3

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Naujausioje žuvusiųjų skaičiaus apžvalgoje, kurią penktadienį paskelbė BBC Rusijos tarnyba, pabrėžiama, kaip pasikeitė Ukrainoje žuvusių Rusijos karių demografinis profilis po plataus masto invazijos. Šiuo metu kas penktas iš žuvusiųjų, karui prasidėjus, buvo pasirašęs sutartį su Rusijos kariuomene ar Nacionaline gvardija (Rosgvardija), o daugiau nei pusė iki 2022 metų vasario 24 dienos nebuvo susiję su kariuomene.

2022 m. vidutinis žuvęs Rusijos karys buvo 21 metų sutartininkas, kovojęs elitiniuose padaliniuose, tokiuose kaip specialiųjų pajėgų, oro desanto pajėgų ar jūrų pėstininkų. Dabar konflikte žūsta 40, 50 ar net 60 metų vyrai, dažnai neturintys kovinės patirties ar specializuoto pasirengimo.

 

Ataskaitoje nustatyta, kad nuo 2023 m. spalio mėn., atnaujinant Rusijos puolimą Ukrainos Avdijivkos mieste, nuolat didėja savanorių aukų skaičius. Tuo tarpu mobilizuotų karių ir kalinių nuostoliai išliko pastovūs.

Rugsėjo 20 d. Baškirijos Respublika pranešė apie didžiausius patvirtintus nuostolius – 2775 žuvusius, o mažiausiai – šiaurinėje Nencų autonominėje apygardoje – nustatyta, kad žuvo 55 gyventojai.

Rusija Ukrainoje neteko 4104 karininkų, tarp jų 7 generolų. Tarp žuvusiųjų yra 458 aukšto rango karininkai, įskaitant pulkininkus leitenantus ir aukštesnius, ir 1142 elitiniai vadovavimo specialistai.

 

BBC nurodo, kad skaičiai apima tik 45–65 % faktinių mirčių atvejų. Tai rodo, kad tikrasis Rusijos karių žuvusiųjų skaičius gali svyruoti nuo 107 864 iki 155 804.

Ataskaita neapima kovotojų iš okupuotos Rytų Ukrainos Luhansko ar Donecko liaudies respublikų, kurios buvo tokiomis pasiskelbusios, – BBC apskaičiavo, kad kovotojų aukų skaičius iš ten yra nuo 21 000 iki 23 500.

Rusijos gynybos ministerija paskutinį kartą atnaujino savo oficialų žuvusiųjų skaičių per karą Ukrainoje 2022 m. rugsėjį ir nurodė, kad žuvo mažiau nei 6 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(3)
(68)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)