Visi planai žlugo. Rusijos laukia sunkios dienos  ()

Rusijos Federacija per savaitę iššaudavo 10 000 sviedinių.


Sprogimai Toropece
Sprogimai Toropece
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=INDUhrE0R00&t=183s

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-23 Visi planai žlugo. Rusijos laukia sunkios dienos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos gynybos pajėgų generalinis štabas prognozuoja, kad artimiausiomis savaitėmis Rusijos pajėgos pajus amunicijos trūkumo fronte pasekmes dėl neseniai įvykdyto Ukrainos bepiločių orlaivių smūgio į sandėlį Rusijos mieste Toropece.

Estijos gynybos pajėgų žvalgybos centro vadovas pulkininkas Antsas Kiviselgas spaudos konferencijoje Taline sakė, kad Rusija vis dar išlaiko iniciatyvą vietoje, tačiau neseniai įvykęs sprogimas gali rimtai pakenkti jos planams.

Jis pareiškė, kad Ukraina sėkmingai suplanavo ir pataikė į raketų, amunicijos ir sprogmenų sandėlį Toropeco mieste, o tai sukėlė daugybę detonacijų.

„Buvo susprogdinta 30 000 tonų sprogmenų, o tai reiškia 750 000 sviedinių. Jei žiūrėtume į vidutinį kovinį aktyvumą, Rusijos Federacija per savaitę iššaudavo 10 000 sviedinių. Tai yra dviejų trijų mėnesių amunicijos kiekis. Šių nuostolių poveikį frontui pamatysime artimiausiomis savaitėmis“, – rašoma Estijos ERR.

Puikus būdas sumažinti šildymo sąskaitas net iki 30 %! Išmanieji radiatorių termostatai už tokias kainas, kokių Lietuvoje nebūna
2694

Nuostabiai geros kainos!

Gausus komplektas

Greitas ir saugus pristatymas

Tuya; Zigbee; APP; Alexa; Google Home ir t. t.

Išsamiau

Pulkininkas A. Kiviselgas priminė, kad Rusijos operatyvinis spaudimas Ukrainai šią savaitę palaipsniui didėjo ir pasiekė 194 incidentus per dieną ir naktį, o tai rodo, kad Maskva vis dar nori užkariauti Luhansko ir Donecko sritis.

„Nepaisant to, kas vyksta Kurske, Rusijos Federacija neišvedė karių iš Pokrovsko krypties zonos ir artimiausiomis savaitėmis didelių pokyčių ten nenumatoma“, – aiškino A. Kiviselgas.

 

Kalbant apie Ukrainos operaciją Rusijos Kursko srityje, Ukrainos pajėgos ten ir toliau laikosi iniciatyvos operatyviniu lygmeniu.

„Rusija praėjusią savaitę pradėjo kontrataką ir padarė tam tikrą pažangą, tačiau ukrainiečiai vis dar laikosi savo pozicijų ir taip pat pradėjo kontratakas. Praėjusį ketvirtadienį ukrainiečiai taip pat atidarė naują puolimo koridorių Gluškovo srityje, žengdami beveik šešis kilometrus į Rusiją ir sukurdami galimybę paimti rusų dalinį Kursko srityje“, – pabrėžė estų pulkininkas.

JK žvalgyba anksčiau pranešė, kad šių metų gegužę ir birželį Rusijos vidutinės kasdienės aukų skaičius pasiekė aukščiausią lygį, užfiksuotą nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: