„Užgrobti valdžią.“ Spec. SBU operacija. Dešimtys ginklų (Video)  ()

Tyrimo duomenimis, grupuotė buvo sukurta prasidėjus plataus masto invazijai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=873292374983842&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) kartu su Valstybiniu tyrimų biuru (VBI) sėkmingai neutralizavo Rusijos Federacijos karinės žvalgybos (GRU) operatyvinę kovinę grupę Odesoje. Ši grupė ruošėsi smurtiniam valdžios užgrobimui Odesos regione.

Specialiosios operacijos metu buvo sulaikytas grupuotės vadas ir jo „dešinioji ranka“. Saugumiečiai konfiskavo nemažą arsenalą, įskaitant daugiau nei 70 šaunamųjų ginklų su optiniais taikikliais, amuniciją, taktinę įrangą, šarvus ir šalmus.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
3003 3

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tyrimo duomenimis, grupuotė buvo sukurta Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžioje. Jos nariai planavo jėga užgrobti valstybines institucijas Odesos srityje ir pulti Ukrainos pajėgas iš užnugario, jei Rusijos okupantai priartėtų prie regiono centro. Tačiau po Rusijos karių pralaimėjimų grupė buvo perkelta į budėjimo režimą ir suaktyvinta 2024 metų vasarą.

 

Tyrimo duomenimis, grupuotės lyderis yra 49 metų laikinai okupuoto Krymo gyventojas, kuris po pusiasalio užėmimo persikėlė į Odesą. Jis organizavo grupę prisidengdamas keliomis nevyriausybinėmis organizacijomis, kurios neva orientavosi į karo istoriją ir aplinkosaugą.

 

Kratų metu buvo rasta ardomosios veiklos instrukcijos, šaltieji ginklai su Rusijos specialiųjų tarnybų logotipais, kompiuterinė įranga su nusikaltimų įkalčiais.

Sulaikytieji uždaryti į areštinę, jiems gresia laisvės atėmimas iki 10 metų su turto konfiskavimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()