[ŽT] „Buvo mobilizuoti.“ Netikėti įvykiai Sakartvele. „Rusai bėga iš šalies“ (Video)  ()

2022-ųjų rugsėjį, nustebintas savo pradėto karo nuostolių, Putinas paskelbė „dalinę mobilizaciją“. Žūti kare nenorintys rusai patraukė į kaimynines valstybes, įskaitant Sakartvelą. Sakartvelas pats nukentėjo nuo Rusijos agresijos, tai ką apie rusų pabėgėlius galvoja vietiniai žmonės?


Bombos šalinimas Ukrainoje
Bombos šalinimas Ukrainoje
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Disposal_of_a_missile_in_Lviv_Oblast,_2024-09-01_(1).webp

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Moscow Times“ pakalbino Sakartvelo žmones apie jų šalyje gyvenančius rusus, kurie bėgo nuo tos „dalinės mobilizacijos“. Sakartvelas pats kenčia nuo Rusijos agresijos. Dvi didelės teritorijos tebėra atplėštos nuo šalies. Be to, šalies valdžia stengiasi įgyvendinti kai kuriuos rusiškus įstatymus ir ateities perspektyvos šia prasme atrodo prastai.

Bet daug kalbintų kartvelų pokyčių nepastebėjo arba kaip tik džiaugiasi rusų buvimu šalyje. „Mes ir taip buvom draugai. Turiu daug rusų draugų. Ir, kaip jie sako, Rusija okupuoja 20 % Sakartvelo teritorijos. Bet tai nieko nekeičia mūsų santykiuose, nes jie yra geri žmonės“, sakė viena kalbinta moteris.

[Kuponas+Vokietija!] Mažiausia kaina! Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės - ribotas kiekis (Video)
3122

Mažiausia kaina šiais metais!

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Sakartvelo žmonės netgi mano, kad rusų imigrantai turėjo teigiamą poveikį ekonomikai, nors kai kurie teigia, kad kai kurios prekės brango.

 

Tiesa, panašu, kad bent jau kai kurie kalbinti žmonės tiesiog atskiria rusus nuo Rusijos. Jie laiko imigrantus pabėgėliais nuo Putino režimo, Putinui prieštaraujančiais žmonėmis. „Mes esame prieš politiką, ne šiuos žmones“, sakė vienas apklaustasis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(75)
(-54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: