„Dingo be žinios.“ Kažkas nutiko „Admiral Kuznecov“  ()

Dingo be žinios.


Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“
Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=dcTIRfOT_jY

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-25 „Dingo be žinios.“ Kažkas nutiko „Admiral Kuznecov“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija po 8 metus trukusios prastovos nutraukė savo vienintelio lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ eksploataciją, o jo įgulą išsiuntė į fronto liniją Ukrainoje. Pastaraisiais metais eksploatuojant laivą jis buvo smarkiai apgadintas, dukart sudegė ir tapo pajuokos objektu socialinėje žiniasklaidoje. Rusijos vyriausybė jo remontui ir modernizavimui išleido milijardus rublių, tačiau buvo priversta jį atiduoti į metalo laužą. Modernizavimo planai buvo atidėti dėl problemų, susijusių su varikliais, nes Rusija negali pati jų gaminti. 

Apie tai pranešė amerikiečių žurnalo „Forbes“ analitikas Davidas Axe'as, kuris teigė, kad ši situacija pabrėžia kadrų krizę ir prastą Rusijos laivyno būklę. 

[Kuponas+Vokietija!] Mažiausia kaina! Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės - ribotas kiekis (Video)
2811 1

Mažiausia kaina šiais metais!

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Analitikai praneša, kad į frontą perkelta dalis „Kuznecovo“ įgulos, kurią sudarė 1500 žmonių ir iš kurios buvo suformuotas mechanizuotasis batalionas kaip 1-osios gvardijos tankų armijos dalis. Batalionas „Fregat“ kovojo šiaurės Ukrainoje prie Charkivo, o paskui buvo perkeltas į Pokrovsko sritį. Laikoma, kad mažiausiai vienas buvęs „Fregat“ įgulos narys Olegas Sosedovas dingo be žinios per Rusijos puolimą Charkive liepos 23 d. 

Pats laivas, nuo 1985 m. patruliavęs jūroje vos septynis kartus, pasižymi siaubingais saugumo rodikliais: per paskutinį patruliavimą Sirijoje vos per tris savaites jis prarado du lėktuvus. Jį nuolat kamuoja gaisrai ir brangios įrangos praradimai. Rusijos karinio jūrų laivyno lėktuvnešiui „Kuznecov“ gresia būti atiduotam į metalo laužą, nes trūksta variklių, pagamintų daugiausia Ukrainos gamyklose, kurios į Rusiją produkcijos neeksportuoja. Ukrainos gamyklos pagamino didžiąją dalį sovietų laivyno didžiųjų laivų variklių. Dabar Rusija stengiasi sukurti nepriklausomą šios įrangos gamybą. 

 

Lėktuvnešis nebebus naudojamas, nes Kremliui kas mėnesį tenka mobilizuoti 30 000 naujų karių, kurie turi pakeisti mūšio lauke Ukrainoje žuvusius karius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()