„Brigada išsekusi. Kritimas neišvengiamas“ (Video)  ()

Situacija yra labai sudėtinga.


Vuhledaras gali netrukus žlugti
Vuhledaras gali netrukus žlugti
© MILITARY (Stop kadras) | https://t.me/Military_ua2024/7981

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-25 „Brigada išsekusi. Kritimas neišvengiamas“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo spaudos tarnybos vadovas „Kyiv Post“ pareiškė, kad Vuhledaras gali netrukus žlugti, nes 72-oji brigada yra išsekusi, o Ukrainos pajėgos ištemptos palei fronto liniją.

Donecko srityje esantis Vuhledaro miestas yra pusiau apsuptas, „Kyiv Post“ sakė buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo spaudos tarnybos vadovas pulkininkas Vladislavas Selezniovas.

„Vuhledaras yra pusiau apsuptas. Prognozuoju, kad jį prarasime po kelių dienų, o gal net anksčiau, kritimas neišvengiamas“, – sakė jis.

Pasak Selezniovo, Rusijos kariai įžengė į daugiaaukščių pastatų rajoną.

„Tačiau turime apsvarstyti, kas vertingiau – žmonių gyvybės ar kvadratiniai kilometrai. Mano nuomone, žmonių gyvybės“, – sakė Selezniovas.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos belaidis dulkių siurblys (Video, „Proscenic P13“)
3211

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Vieną dieną turėsime arba palikti miestą, arba likti apsupti, – sekmadienį, rugsėjo 22 d., „Telegram“ rašė jaunesnysis seržantas Stanislavas Buniatovas, 24-ojo Aidaro šturmo bataliono vadas. – Tikiuosi, kad šalies vadovybė atsižvelgia ne tik į vietinių vadų, kurie gali teikti pasenusią informaciją, pranešimus, bet ir į išorės šaltinius.“

Rugsėjo 24 d., antradienio rytą, Ukrainos „Telegram“ kanalas „MILITARY“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame rodoma dabartinė padėtis mieste. Pridėtame prieraše buvo nurodyta, kad nors Rusijos pajėgos prasiskverbė į Vuhledaro išorines gatves, jų buvimas tebėra nestabilus.

 

„Tai rodo, kad miestelis iš esmės yra pilkojoje zonoje: priešas negali išlaikyti savo pozicijų, arba atsitraukia, arba patiria nuostolių. Padėtis flanguose išlieka įtempta, o tai didina spaudimą Ukrainos gynybos pajėgoms“, – sakoma pranešime.

Vėliau antradienį tas pats „Telegram“ kanalas pranešė, kad Rusijos kariai jau įžengė į Vuhledarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(46)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: