„Pirmą kartą.“ Grįžta 170 000  ()

„Tai yra ryškėjanti tendencija.“


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© News of Donbas (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=ydk-5JwlJUs

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybos ekspertė pirmadienį pareiškė, kad buvę Rusijos nuteistieji, grįžę namo iš kovų Ukrainoje, vėl padaro sunkių nusikaltimų.

Pagal JT Žmogaus teisių tarybos įgaliojimus žmogaus teisių padėtį Rusijoje stebinti Mariana Katzarova atkreipė dėmesį, kad buvusių kalinių, kuriems sutikus vykti kariauti į Ukrainą buvo panaikintos laisvės atėmimo bausmės, grįžimas į Rusiją prisideda prie smurto šeimose augimo.

Jos teigimu, šis reiškinys pirmą kartą buvo pastebėtas dar praėjusiais metais, tačiau M. Katzarova akcentavo, kad kovo mėnesį Rusijoje įsigaliojo įstatymas, pagal kurį kaliniams, sutikusiems kovoti Ukrainoje, suteikiama malonė ir sutrumpinamos bausmės.

Kalbėdama su žurnalistais ji nurodė, kad apie 170 tūkst. asmenų, nuteistų už smurtinius nusikaltimus, buvo užverbuoti kovoti Ukrainoje.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
4264 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

„Daugelis iš jų, kurie grįžta, – ir tai yra ryškėjanti tendencija – vykdo naujus smurtinius nusikaltimus prieš moteris, mergaites, vaikus, įskaitant seksualinį smurtą ir žudymus“, – sakė M. Katzarova Ženevoje, kur vyksta JT Žmogaus teisių tarybos rudens sesija.

„Tai padidino Rusijoje prieš moteris nukreiptą smurtą, kuris ir taip yra labai didelis, o tūkstančiai moterų kasmet miršta dėl smurto šeimoje, – pridūrė ji. – Rusijoje nėra įstatymo, kuriame smurtas šeimoje ar smurtas dėl lyties būtų aiškiai kriminalizuotas.“

Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą tęsiantis jau daugiau nei dvejus metus, Kremlius vis labiau stengiasi papildyti savo pajėgų gretas.

 

2022 metų rugsėjį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie dalinę mobilizaciją, tąkart mobilizuota apie 300 tūkst. vyrų. Žiniasklaida taip pat skelbė apie Rusijos pastangas verbuoti į frontą kalinius, atliekančius bausmę kalėjimuose.

Iš pat pradžių verbavimą vykdė Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“, bet vėliau, anot aktyvistų ir žiniasklaidos, šią praktiką perėmė Gynybos ministerija.

Kovą Rusijos parlamentas priėmė įstatymą, leidžiantį institucijoms atleisti nuteistuosius nuo laisvės atėmimo bausmės, jei šie sutinka prisijungti prie pajėgų ir pasirašo sutartį su Gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(11)
(2)
(9)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: