[ŽT] „Nuo 50 % iki 70 %. Daugelis pabėgo po pirmojo sprogimo“  (1)

50 % iki 70 % naujokų.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=878246811155065&set=pcb.878246871155059

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos valdžia maždaug metus „tempė“ naujo mobilizacijos įstatymo priėmimą. Tačiau gegužę prasidėjęs šaukimas padėties fronte nepagerino. Naujieji kovotojai nemoka kovoti, o daugiau nei pusė jų greitai palieka fronto liniją – žūsta ar būna sužeisti, apie tai „Financial Times“ sakė keliolika karių ir vadų.

Aukšti Ukrainos pareigūnai teigia, kad mobilizacija siekia apie 30 000 žmonių per mėnesį, maždaug tiek pat pritaukia ir Rusija. Tačiau naujieji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai turi žemą motyvaciją, yra menkai pasirengę fiziškai ir psichologiškai, sako patyrę kariai. „Kai kurie iš jų tiesiog suakmenėja, nes bijo šaudyti į priešą, ir yra grąžinami atgal maišuose arba būna sunkiai sužeisti“, – sakė gynybą Donecko srityje vykdančio padalinio vadas.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
6974 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Vadovų, su kuriais laikraštis kalbėjosi, vertinimu, nuo 50 % iki 70 % naujokų miršta arba susižeidžia per pirmąsias dienas po to, kai pasiekia frontą. Daugelis iš jų tampa dezrtyrais. „Kai jie patenka į pozicijas, daugelis pabėga po pirmojo sviedinio sprogimo“, – sako 72-osios mechanizuotosios brigados padalinio vado pavaduotoja. Ji gina Vuhledarą, kuris, matyt, tuoj tuoj atiteks Rusijos armijai, kuri miestą bando užimti nuo karo pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(20)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: