Nutraukiama pagalba Ukrainai. Žmonės pradėjo palikti šalį  ()

JT teigia, kad šią žiemą trūksta lėšų padėti Ukrainai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=878469407799472&set=pcb.878469437799469

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėms Tautoms trūksta lėšų, reikalingų padėti Ukrainai ištverti žiemą, nes Rusija bombarduodama miestus sunaikino pusę elektros tinklo pajėgumų, ketvirtadienį pranešė JT pabėgėlių agentūra (UNHCR).

„Tikrovė tokia, kad finansavimo padėtis tokioms organizacijoms kaip mūsų šiuo metų laiku yra per maža – esame finansuojami 47 procentais“, – naujienų agentūrai AFP sakė UNHCR atstovė Ukrainoje Karolina Lindholm Billing.

Ukraina ruošiasi sunkiam šaltajam sezonui po to, kai Maskvos bombardavimo kampanija nusiaubė svarbiausią jos infrastruktūrą.

„Tokių organizacijų, kaip UNHCR, lūkesčiai ir prašymai iš valdžios institucijų paramos iš tikrųjų didėja“, – sakė Lindholm Billing.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
3

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Ukrainoje šiuo metu yra apie 3,6 mln. šalies viduje perkeltų žmonių, tačiau Rusijos armijos pažanga rytinėje Donecko srityje ir padažnėję oro antskrydžiai verčia daugiau žmonių palikti savo namus.

„Nuo rugpjūčio 1 dienos beveik 99 000 žmonių buvo evakuoti arba pabėgo iš priešakinių kaimų Donecko srityje“, – sakė Lindholm Billing.

UNHCR padeda vietinėms Ukrainos organizacijoms apgyvendinti perkeltuosius ir padeda pažeidžiamiausiems asmenims parūpindama atsargas, kad padėtų jiems ištverti žiemą.

Maždaug 650 000 žmonių gauna pagalbą, pavyzdžiui, šiltus drabužius ar rinkinius, skirtus geriau apšiltinti namus.

„Jeigu galėsime gauti lėšų, esu įsitikinusi, kad galėsime jiems padėti“, – sakė Lindholm Billing.

 

Europos pareigūnai Ukrainos kaimyninėse šalyse baiminasi, kad jei nebus skubios pagalbos sutvarkyti elektros tiekimą, šią žiemą į ES gali atkeliauti nauja pabėgėlių banga.

UNHCR nuo vasaros pastebėjo, kad vis daugiau žmonių nurodo elektros tiekimo nutraukimą arba elektros trūkumą kaip pagrindinę išvykimo iš šalies priežastį.

Staigus Rusijos atakų padidėjimas ir atšiauri žiema gali sukelti didelį pabėgėlių šuolį, sakė Lindholm Billing.

„Taigi, pagrindinė žinia yra ta, kad labai svarbu, jog Ukraina gautų paramą pažeistai energetikos infrastruktūrai taisyti, decentralizuotiems energijos gamybos pajėgumams sukurti“, – pridūrė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()