„Jie išdavė rusus.“ Šalis pasirinko ginklus iš kitos šalies (Foto)  ()

Azerbaidžano oro pajėgos pristatė savo naująjį daugiafunkcį lėktuvą JF-17.


JF-17
JF-17
© Shimin Gu, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pakistan_JF-17_(modified).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Pakistano-Kinijos gamybos lėktuvas. Taigi Baku pasirinko kitokį ginklų pirkimo variantą nei Rusija, kuri istoriškai buvo pagrindinė Kaukazo valstybės ginklų tiekėja.

Rugsėjo 25 d., Baku vykusios nacionalinės gynybos mugės ADEX 2024 metu, įvyko Azerbaidžano oro pajėgoms skirtų naujųjų lėktuvų JF-17 (Block III versijos) pristatymas. Jo metu Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas apžiūrėjo lėktuvą.

Puikus būdas sumažinti šildymo sąskaitas net iki 30 %! Išmanieji radiatorių termostatai už tokias kainas, kokių Lietuvoje nebūna
2761

Nuostabiai geros kainos!

Gausus komplektas

Greitas ir saugus pristatymas

Tuya; Zigbee; APP; Alexa; Google Home ir t. t.

Išsamiau

Prezidento kanceliarija pranešė, kad „šie lėktuvai jau buvo įtraukti į Azerbaidžano oro pajėgų arsenalą“. Tačiau nuotraukose matyti, kad JF-17 yra dažyti Pakistano oro pajėgų spalvomis, o ne Azerbaidžano. Tikriausiai šiuo metu šie lėktuvai dar nenaudojami šalies oro pajėgose, o jų pristatymas dar nepradėtas.

Tačiau pristatymas patvirtino pranešimus, kad Azerbaidžanas iš Pakistano įsigijo lėktuvus JF-17. Pirmieji gandai šia tema pasirodė šių metų vasarį, kai Azerbaidžano žiniasklaida pranešė, kad būsimos sutarties vertė – 1,6 mlrd. dolerių. Jos detalės kol kas nežinomos, tačiau spėjama, kad azerbaidžaniečiai įsigijo 24 JF-17 Block III daugiafunkcius lėktuvus.

 

 

Ši modernizacija ypač svarbi Azerbaidžanui. Iki šiol šios šalies oro pajėgos naudojo senus posovietinius lėktuvus, tokius kaip MiG-29 ir Su-25. Nepaisant nuolatinių modernizavimų, Baku nusprendė įsigyti modernesnę platformą.

JF-17 pasirinkimas yra svarbus, nes tai labai svarbus politinis žingsnis. Istoriškai Rusija buvo didžiausia Azerbaidžano ginklų tiekėja. Tai taip pat labai pelninga ginklų pardavimo rinka. Šalis ir toliau investuoja į savo kariuomenę dėl konkurencijos su Armėnija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()