„Kuo gilyn į priešo pozicijas. Seniai laukėme šios progos.“ Imami okupantai. Atidaryti keli frontai vienu metu  ()

Ukrainiečiai seniai laukė tokios progos.


Operacija Kursko srityje
Operacija Kursko srityje
© 80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада (Atvira licencija) | https://t.me/brigade80/610

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

80-osios Galilėjo oro desantininkų brigados kariai papasakojo detalių apie savo dalyvavimą ginkluotųjų pajėgų operacijoje Kursko srityje.

Medžiagą išplatino karinio dalinio spaudos tarnyba.

Vienos iš 80-osios oro desanto brigados oro desanto kuopos būrio vadas Kostiantinas prisimena pirmąsias kovos priešo teritorijoje valandas.

„Tiesą sakant, šio proveržio laukėme ilgai. Jis šiek tiek panašus į Charkivo srities išlaisvinimą 2022 metais. Tokios progos parodyti priešui savo jėgą ir galią laukėme jau seniai“, – sako būrio vadas Kostiantinas.

Puikus būdas sumažinti šildymo sąskaitas net iki 30 %! Išmanieji radiatorių termostatai už tokias kainas, kokių Lietuvoje nebūna
4766

Nuostabiai geros kainos!

Gausus komplektas

Greitas ir saugus pristatymas

Tuya; Zigbee; APP; Alexa; Google Home ir t. t.

Išsamiau

Pasak karininko, užduotys buvo įvairios.

Vienu metu turėjome keletą kovos rajonų. Viena iš jų buvo eiti kuo toliau, gilyn į priešo pozicijas, išvalyti teritoriją tolesniam judėjimui. Rugpjūčio 7 d. mūsų būrys paėmė į nelaisvę keturis rusus ir nukovė dar aštuonis priešus. Vienam sužeistajam vietoje suteikėme medicininę pagalbą ir taip net išgelbėjome jo gyvybę“, – prisimena Kostiantynas.

 

Desantininkai tiki, kad per šią operaciją priešas patirs nuostolių: teritorijos, personalo, atsargų ir šaudmenų. Tikslas – palengvinti kariuomenės darbą kitose vietovėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: