„Iš miesto eina 10. Pasiseka tik 4.“ Paaiškėjo, kas nutiko Ukrainos kariams  ()

Atsargos baigiasi.


Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=878949527751460&set=pcb.878949571084789

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-02 „Iš miesto eina 10. Pasiseka tik 4.“ Paaiškėjo, kas nutiko Ukrainos kariams  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

The Telegraph“ duomenimis, padėtis Vuhledare, Donecko srityje, yra kritinė. Rusijos okupacinės pajėgos beveik užtvėrė miestą, sukeldamos grėsmę Ukrainos gynėjams. Vienas iš 72-osios atskirosios mechanizuotosios brigados (OMBR) kariškių teigė, kad evakuacijos keliai buvo užblokuoti, greitai baigiasi maisto atsargos, amunicija ir kuras.

Šiuo metu Vuhledaro atakos vyksta iš trijų pusių, o tai labai apsunkina situaciją. „The Telegraph“ rašo, kad mieste galėjo būti apsupti šimtai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų

„Situacija Vuhledare, švelniai tariant, sudėtinga“, – sakė Ukrainos kariškis. Šarvuočių judėjimas yra pavojingas dėl intensyvios Rusijos artilerijos ugnies ir dronų atakų. Tuo pačiu metu atskiri daliniai naktį bando ištrūkti iš apsupties nedidelėmis grupėmis. Pasak kariškių, iš 10 žmonių, bandančių palikti miestą, tik keturiems šešiems pavyksta išeiti.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
3176 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Jei vidutiniškai 10 žmonių iš miesto išvyksta grupėmis, atvyksta nuo keturių iki šešių“, – sakė jis. Situacija Vuhledare komplikavosi po to, kai buvo atšauktas miestą gynęs 72-osios brigados vadas pulkininkas Ivanas Vinnikas. Jo atšaukimas siejamas su būtinybe „išgelbėti“ miestą prieš galimą jo kritimą, nors tai nepatvirtinta. Miestas yra ant kalvos virš svarbaus kelio, einančio per rytinį Donbasą.

 

Miestas išliko Ukrainos tvirtove nuo viso masto karo pradžios, tačiau dabar kyla pavojus, kad jis bus prarastas dėl Rusijos pajėgų sustiprinimo. Rusijos Federacija į šią zoną atsiuntė apie 5 tūkst. karių suintensyvinti puolimo.

Anot OSINT analitikų ir Ukrainos „Telegram“ kanalų, miestas gali atsidurti rusų rankose, o tai bus reikšmingiausias Rusijos Federacijos pasiekimas mūšio lauke nuo Avdjiivkos užėmimo vasario mėnesį. Tai būtų stiprus smūgis Ukrainos pajėgoms, nes miestas turėjo regione strateginį pranašumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: