[ŽT] Ten siunčiami Lietuvos kariai. „Geležinė uždanga grįžta“  ()

„Pradės statyti.“


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© J.smith (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chain-link_and_barbed_wire.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija iki 2024 metų pabaigos pradės statyti įtvirtinimus pasienyje su Rusija ir Baltarusija, sakė šalies gynybos viceministras Cezary Tomczykas. 

„Per artimiausias tris savaites galėsime atlikti pirmuosius „East Shield“ sistemos elementų bandymus Lenkijos kariniuose poligonuose, o šiemet pradėsime statyti pirmuosius elementus prie šiaurinės ir rytinės sienos“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10836 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Geležinė uždanga grįžta

Projekte, pasak Tomczyko, dalyvaus Lietuva, Latvija ir Estija, taip pat Didžiosios Britanijos ir Amerikos ginkluotosios pajėgos. Karas Ukrainoje paskatino Lenkiją didinti išlaidas gynybai: 2024 metais jos sieks 4,2 % BVP, o 2025 metais – iki 4,7%. Kaip pažymėjo Lenkijos vicepremjeras ir gynybos ministras Vladyslavas Kosiniakas-Kamyšas, ši tendencija išliks ir vėlesniais metais.

 

Departamento vadovas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl konflikto Artimuosiuose Rytuose eskalavimo, baimindamasis, kad tai nukreips tarptautinės bendruomenės, įskaitant JAV, dėmesį nuo Ukrainos. „Tai mums nėra gerai“, – pridūrė jis. Anksčiau ministras sakė, kad Lenkija neatmeta galimo Rusijos puolimo pasibaigus karui Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: