„300 000 kareivių. Aprėpties žiedas 70–80 km.“ Prasideda didžiausias mūšis per visą karą  ()

Netrukus gali prasidėti kovos.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=886031577043255&set=pcb.886031600376586

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus gali prasidėti kovos dėl Kurčatovo, sakė karo korespondentas Bohdanas Mirošnikovas. Kartu jis pabrėžė, kad miesto rytuose yra didelis privatus sektorius, o centre ir pietuose – aukšti pastatai. Tačiau vakarinėje dalyje, pasak eksperto, yra didžiulė pramoninė zona, kurioje, be kita ko, yra ir Kurčatovo šiluminė elektrinė.

„Visa pramoninė zona yra apie 8 kv. km. Tai aštuoniolika Vatikanų arba keturi Monakai, arba beveik du Avdijivkos kokso gamyklos plotai „Azovstal“ geležies ir plieno gamykloje Mariupolyje“, – sakė Mirošnikovas.

Anot jo, pagrindinė užduotis bus užkirsti kelią miesto apsupimui, tai yra, neleisti veržtis iš flangų į vakarinį Kurčatovo pakraštį.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7072 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Jei mūsų pajėgoms pavyks įtraukti į kautynes ​​už pramoninę zoną ir neleisti užimti vakarinės miesto dalies, tikriausiai suprantate, kas ten laukia priešo, tik su vienu svarbiu paaiškinimu – „Azovstal“ aprėpties žiedas buvo 70–80 km gilyje, o Kurčatove jo gali nebūti“, – sako ekspertas.

Kartu, jo nuomone, mūšiai dėl Kurčatovo, gali tapti didžiausiais nuo karo pradžios.

„Mūšių dėl Kurčatovo mastas gali tapti vienu didžiausių per visą 10 metų karą, žinoma, su sąlyga, kad miestas nebus užgrobtas, nes tuomet turėsime pasitraukti“, – pabrėžė Mirošnikovas.

 

Anot jo, norint šturmuoti Kuračatovą dabar, priešui reikia gerokai sustiprinti visą grupę arba visus akcentus iš kitų krypčių perkelti tik į Kurčatovą.

Priešo personalo ten turėtų būti 200–250 tūkst. ar net 300 tūkst. Avdijivkoje daugiausia buvo 115 tūkst. Ir nenuvargintų ilgų mūšių“, – pabrėžė Mirošnikovas.

Tačiau jis pridūrė, kad netvirtina, kad rusai visiškai užims Kuračatovą. „Tikiu, kad jei jiems pasiseks, nuostoliai šios operacijos metu privers priešą sustoti dar bent mėnesiui, o tai suteiks mums pertrauką“, – pasakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: