[ŽT] „Dirbk ir keliauk Rusijoje!“ Afrikiečiai negali patikėti, kaip buvo apgauti  ()

Jos rado kvietimą pakeliauti ir padirbėti, bet vietoj nuotykio gavo šiurpią realybę.



© National Police of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shahed_drone_in_Dnipropetrovsk_Oblast_(2024-02-09)_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jaunos Afrikos moterys socialiniuose tinkluose rado daugybę skelbimų, kuriais jos buvo kviečiamos vykti į Rusiją ir ten patirti įspūdingą gyvenimo nuotykį. Joms buvo pažadėtas nemokamas lėktuvo bilietas, pinigai ir įspūdinga nauja patirtis. Ir norint sudalyvauti reikėjo tik įveikti trumpą kompiuterinį žaidimą ir išmokti 100 rusiškų žodžių, rašo AP.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7060 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Pasiūlymu susiviliojusios moterys sėdo į lėktuvus ir vyko į Tatarstaną. Jos tikėjosi, kad ten dirbs viešbučiuose ir restoranuose, tačiau vos atvykusios buvo mestos į gamyklas.

Afrikiečiai skundžiasi, kad buvo apgauti – vietoje nuotykių, linksmybių ir pinigų jie gavo darbą dronų gamykloje. Panašu, kad pasiūlymas buvo labiausiai nukreiptas į moteris. Jos dabar surinkinėja „Shahed 136“ tipo dronus, Rusijoje vadinamus „Geran 2“. Tais dronais vėliau puolama Ukraina.

 

Tai rodo ne tik tai, kad Rusija nevengia apgaudinėti užsieniečių, bet ir tai, kad jiems trūksta darbininkų. Daug darbo jėgos, ypač iš nuošalių Rusijos regionų, buvo sudeginta Ukrainos kare. Be to, Rusija tikriausiai nori nuslėpti kai kuriuos savo ginkluotės planus nuo savo pačių piliečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: