„Demonstruoja savo galią.“ 25 km aukštyje. Pasirodė galingiausias kontinento ginklas  ()

Stiprinama oro gynyba.


Raketos „Aster 30 “ paleidimas
Raketos „Aster 30 “ paleidimas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=ID5jyWaYxgU

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija sėkmingai išbandė naują priešlėktuvinės raketos „Aster“ versiją. Planuojama, kad raketa „Aster 30 B1NT“ galės numušti taikinius iki 25 000 metrų aukštyje.

Naujosios raketos bandymai atlikti Generalinio ginkluotės direktorato (DGA) bandymų centre Biskarose, Prancūzijos pietvakariuose. Gynybos ministras Sebastienas Lecornu pabrėžė, kad tai buvo „pirmoji programos, kuri yra labai svarbi, demonstracija“.

Raketa „Aster 30 B1NT“ yra visos Europos raketų gamintojos MBDA gaminys. Naudojant modernias technologijas, ši raketa galės būti naudojama ir prieš orlaivius, ir prieš vidutinio nuotolio balistines raketas. Kaip pažymi AFP, tokias raketas Iranas neseniai naudojo atakoms prieš Izraelį.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3290 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Raketa „Aster 30 B1NT“ taip pat gali atremti hipergarsines raketas, kurios gali pasiekti didesnį nei 6 000 km/val. greitį. Tokių pajėgumų įvedimas į kariuomenę gerokai sustiprins Prancūzijos gynybinius pajėgumus.

Šiuo metu Prancūzija intensyvina pastangas stiprinti savo oro gynybą – iki 2030 m. tam planuojama išleisti 5 mlrd. eurų. Iki šiol užsakytos aštuonios naujos SAMP/T sistemos, dar keturios bus pridėtos artimiausiais metais.

 

Iš pradžių būtent šių sistemų paleidimo įrenginiuose bus naudojamos naujosios „Aster“ raketos. Ateityje „Aster 30 B1NT“ taip pat bus pradėtos naudoti Italijos ir Prancūzijos laivams aprūpinti. Jas taip pat ketinama pasiūlyti šalims, kurios nuspręs įsigyti laivų iš Italijos ar Prancūzijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()