„Artimiausiu metu.“ Zelenskis gali būti pašalintas (Video)  ()

Ukraina bando derėtis dėl taikos su savo Vakarų sąjungininkais.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=887043513608728&set=pcb.887043850275361

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Paliaubos gali įvykti tik tuo atveju, jei to norės Maskva. Ukraina šiandien kalba apie taiką su JAV, Didžiąja Britanija, Prancūzija, Italija ir kitomis šalimis, tarsi jos mus puolė. Tačiau gamtoje nėra kitų šalių, išskyrus Rusijos Federaciją, su kuria Kyjivas gali susitarti dėl taikos. Ir šiandien iš Maskvos nėra net menkiausio ženklo, kad ji artimiausiu metu ketina užbaigti šį karą“.

Tokią nuomonę išsakė žurnalistas, publicistas ir politikos apžvalgininkas Vitalijus Portnikovas „ YouTube “ kanale „govorit Velikj Lviv“.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8815 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Neatmetu, kad tokių ženklų atsiras, paaiškėjus JAV prezidento rinkimų rezultatams. Bet aš nežinau, kurie tai bus rinkimai: 2024 ar 2028 m., – sakė ekspertas. – Darau prielaidą, kad 2028 metų spalio 10 dieną jūs ir aš lygiai taip pat aptarsime šiuos klausimus, apie kuriuos dabar diskutuojame. Tiesiog bus kitokia teritorinė konfigūracija. Ukrainos kariai gali užimti daugiau teritorijų Rusijos Federacijoje, o Rusijos kariai gali įsiveržti gilyn į Ukrainą, bet esmė nepasikeis, nes be Rusijos sprendimo negali būti taikos.“

Tik Ukrainos ir Rusijos prezidentai gali baigti karą, pažymėjo Portnikovas. Tačiau kadangi Rusijos prezidentas yra agresorius, Zelenskis taip pat gali būti pašalintas iš šio sprendimo.

 

„Jis gali su kažkuo sutikti, su kažkuo nesutikti, bet kai Putino užduotis yra sunaikinti Ukrainos valstybę, o į Ukrainos prezidentą jis žiūri kaip į separatistinio režimo vadovą ir neteisėtą valdovą, tai apie ką mes išvis kalbame? Koks pasaulis, kokios derybos?“ – kalbėjo žurnalistas.

Tada Portnikovas dar kartą pabrėžė: V. Putinas neketina baigti karo, bet Vakarai vis laukia, kol Rusijos prezidentas susiprotės. Anot žurnalisto, tai visiškai neteisinga pozicija.

 

Dar 2014 metais buvęs JAV prezidentas Barackas Obama sakė, kad kumuliacinis sankcijų efektas tikrai pasiteisins, tačiau, kaip matome, to iki šiol neįvyko.

Vakarai turėtų rimtai žiūrėti į Putiną, mano žurnalistas, nes jis tikrai gali atkurti hegemoniją Europos žemyne, o tai lems politinį Europos performatavimą. Ir tada naujasis JAV prezidentas turės rimtai (o ne taip, kaip dabar) kalbėtis su Putinu, kaip galingos valstybės vadovu, kuris tikrai turės įtakos Europos reikalams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(56)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: