„Į monetą iš 1 km atstumo.“ Ukraina gali gauti tikrą futuristinį žvėrį (Video)  ()

Ekspertai pastebi, kad „DragonFire“ išsiskiria ne tik dideliu tikslumu, bet ir ekonomiškumu.


DragonFire
DragonFire
© UK Ministry of Defence | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dragonfire_laser_system_test_firing.webp

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 10 dieną Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas pranešė apie derybas su JK dėl naujos rūšies ginkluotės – lazerinių „DragonFire“ tiekimo. Ministras pažymėjo, kad „DragonFire“ teikimo projektas yra aktyvaus vystymo stadijoje, praneša „Interfax“.

„Kalbėjome apie „DragonFire“. Aktyviai dirbame ties šiuo projektu“, – sakė Umerovas.

Jis pridūrė, kad diskusijose palietė ne tik Ukrainos operatyvinius poreikius, bet ir investicijas į Ukrainos gynybos pramonę, taip pat oro gynybos klausimus.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10836 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Buvęs JK gynybos sekretorius Grantas Shappsas balandį pasiūlė, kad „DragonFire“ galėtų būti dislokuoti kovojant su Rusijos bepiločiais orlaiviais. Iš pradžių planuota, kad sistema bus įdiegta iki 2027 m., tačiau Shappsas išreiškė norą pagreitinti procesą.

„DragonFire“ pirmą kartą buvo pristatytas 2017 m. ir yra skirtas pataikyti į įvairius taikinius, įskaitant dronus ir raketas.

Per bandymus, atliktus 2024 m. sausio mėn. Škotijoje, „DragonFire“ sėkmingai atakavo taikinius iš didelio nuotolio, įskaitant oro ir jūros taikinius. Ginklas demonstravo didelį taiklumą – pataikė į vieno svaro monetos dydžio objektą iš 1 kilometro atstumo.

 

Vakarų ekspertų teigimu, „DragonFire“ išsiskiria ne tik dideliu tikslumu, bet ir ekonominiu efektyvumu. Kiekvienas lazerio šūvis kainuoja apie 10 svarų sterlingų (12 eurų), o tai yra žymiai pigiau nei raketos r dronai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()