Bombonešis B-52H „nudažytas“ neįprasta spalva. Kodėl? (Foto)  ()

Legendinis lėktuvas buvo pristatytas į oro bazę Oklahomos valstijoje, kur nuo jo buvo visiškai pašalinti dažai. Tai būtina norint aptikti mažiausius defektus kruopščios priežiūros metu.


B-52H Stratofortress
B-52H Stratofortress
© USAF | https://x.com/Fighterman_FFRC/status/1841542844114469256

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Legendinis JAV oro pajėgų strateginis bombonešis B-52H „Stratofortress“ su unikalia fluorescencine oranžine spalvų schema buvo nufotografuotas Barksdale oro pajėgų bazėje, Luizianoje.

Pasak nuotrauką paskelbusio gynybos analitiko Ryano Chano, lėktuvas, kurio registracijos numeris 61-0028, buvo pastebėtas jam nusileidus. Oranžinės plokštės dengia priekinį fiuzeliažą, sparno priekinius kraštus, vertikalųjį stabilizatorių, o tai ryškus kontrastas su tradicine tamsiai pilka B-52 spalva.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6632 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Anksčiau tas pats lėktuvas buvo pastebėtas kylantis iš Tinkerio oro pajėgų bazės Oklahomoje, kur yra oro logistikos kompleksas. Oranžinė spalva primena istorinius bandomuosius lėktuvus, tokius kaip 1959 m. NASA NB-52A, kuris naudotas Šiaurės Amerikos raketiniam lėktuvui X-15 išbandyti.

Bombonešis B-52H, kurio registracijos numeris 61-0028, priskirtas JAV oro pajėgų 49-ajai eskadrilei, kuri atlieka kritinius bandymus ir vertina orlaivių eksploatacines galimybes pratęsti jų tarnavimo laiką.

 

Ekspertai pastebėjo, kad JAV oro pajėgos ir toliau naudoja 72 tokių orlaivių parką, kuris išlieka strateginio šalies potencialo pagrindu. Šie bombonešiai, pagaminti septintojo dešimtmečio pradžioje, jau naudojami daugiau nei 60 metų ir dėl daugybės atnaujinimų, įskaitant variklio keitimą, gali pasiekti 100 metų.

 

 

Taip pat pažymima, kad šiam orlaiviui neseniai buvo atlikta techninė priežiūra (PDM). Tuo pačiu metu, atliekant darbus, nuo orlaivio visiškai nuvalomi dažai, kad technikai galėtų išanalizuoti galimus įtrūkimus ir kitus konstrukcijos pažeidimus bei prireikus atlikti remontą. Taip B-52 61-0028 gavo ryškiai oranžines plokštes.

PDM yra labai sudėtingas procesas, kurį visi B-52 atlieka kas ketverius metus. Jo metu jie beveik visiškai išardomi, kiekviena dalis apžiūrima ir visi defektai pataisomi, o tada surenkami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(3)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: