„Tai reikš karo veiksmų pabaigą.“ Rusai sutinka grąžinti Ukrainai visas teritorijas  (3)

Tai aukščiausias rezultatas per dvejus metus.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© 1 окрема танкова Сіверська бригада (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik trečdalis rusų sutinka grąžinti Ukrainai visas teritorijas, užimtas per 2022 metų vasarį prasidėjusį karą, jei tai reikš karo veiksmų pabaigą, rodo tyrimų centro „Levada“ apklausa.

Apklausos duomenimis, iš viso 31 proc. apklaustųjų palaikytų Vladimiro Putino sprendimą, jei jis nuspręstų baigti karą Kyjivo sąlygomis – tai yra visiškai išvedant Rusijos armiją iš visų okupuotų žemių. Tarp jų net 14 proc. tokiam scenarijui pritartų „tikrai“, o dar 17 proc. „greičiau taip“.

Respondentai yra pasirengę skirtis, visų pirma, su Zaporižios ir Chersono regionais. Šių regionų atidavimą Ukrainai iš viso palaiko 21 proc. respondentų – 7 proc. šį variantą laiko „pageidautinu“, o 14 proc. laiko „priimtinu“.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6629 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

16 proc. apklaustųjų taip pat pritaria Donecko Liaudies Respublikos ir Luhansko Liaudies Respublikos grąžinimui – 5 proc. apklaustųjų tokį scenarijų apibūdino kaip „pageidautina“, o 11 proc. kaip „priimtina“.

Rusai pavargę nuo karo

Iš viso net 78 proc. rusų sutiktų su „neatidėliotinomis paliaubomis“ kaip sąlyga taikos susitarimui – tai aukščiausias rezultatas per dvejus metus tokio tipo apklausose. Palyginimui, 2024 metų gegužę tokį atsakymą pateikė 70 proc. respondentų, o 2023 metų gegužę 64 proc.

Beveik pusė apklaustųjų – 47 proc. – taip pat pareiškė, kad karas Rusijai atnešė „daugiau žalos nei naudos“. Tai yra 6 procentiniais punktais daugiau nei 2023 m. gegužę atlikto panašaus tyrimo atveju. Tik 28 procentai mano, kad karas yra „naudingas“ Rusijai – tai 10 procentinių punktų mažesnis rezultatas nei prieš 1,5 metų.

 

Apklausos rezultatai rodo, kad rusai vis labiau pavargsta nuo karo, padarė išvadą tyrimų centro „Levada“ direktorius Denisas Volkovas.

Tyrimų centras „Levada“ šiuo metu yra svarbiausias viešosios nuomonės tyrimų centras Rusijoje, nepriklausomas nuo valdžios. Jau ne vienerius metus skelbia apklausas, kurių rezultatai Kremliui nepatogūs. Todėl 2016 metais agentūrą Rusijos teisingumo ministerija įtraukė į užsienio agentų sąrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(18)
(143)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: