„Niekas nežino iš kur jie juos gavo.“ Fronte pasirodė ginklai, kurie neturėtų egzistuoti (Video)  ()

Slaptasis rusų ginklas. Nežinia, iš kur jie jį gavo.


Rusai naudoja 122 mm kalibro D-74 patranką
Rusai naudoja 122 mm kalibro D-74 patranką
© Military44 (Stop kadras) | https://youtu.be/xJYaRMWNpuE

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-13 „Niekas nežino iš kur jie juos gavo.“ Fronte pasirodė ginklai, kurie neturėtų egzistuoti (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai socialiniuose tinkluose paplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip rusai naudoja 122 mm kalibro D-74 patranką, tačiau Ukrainos portalas „Defense Express“ atkreipia dėmesį, kad formaliai šių ginklų Rusijos sandėliuose apskritai neturėtų būti. Niekas nežino iš kur jie juos gavo, rašo „Wirtualna Polska“.

Minėtas vaizdo įrašas, kuriame rodoma patranka D-74, yra pirmasis tokio pobūdžio vaizdo įrašas nuo tada, kai Rusijos Federacija įvykdė agresiją prieš Ukrainą. Susiklostė pakankamai kurioziška situacija, nes D-74 iš tiesų buvo gaminamos šeštajame dešimtmetyje, tačiau praėjus keliems dešimtmečiams Rusijos sandėliuose tokių ginklų nebuvo – nė vieno.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
9965 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Leidinys „Defense Express“ pažymi, kad ataskaitoje „Karinis balansas 2023“ nurodoma, jog Rusijos arsenale tuo metu nebuvo ginklų D-74. Nors buvo identifikuota apie 2 000 haubicų M-30, kurios datuojamos panašiu laikotarpiu kaip ir D-74, tačiau rusiškojo įrašo herojaus nebuvo nė kvapo.

 

Be to, patys rusai pranešė, kad iki 1980-ųjų pardavė D-74 ginklus liaudies demokratijos šalims. Tačiau yra niuansas. Patrankos D-74 galėjo būti prieinamos Šiaurės Korėjai, nes jas gamino Kinija pavadinimu „Type 59“. Atsižvelgiant į tai, galimi du galvosūkio dėl paslaptingojo ginklo atsiradimo Rusijoje sprendimai. Pirmasis – tai galimybė, kad Šiaurės Korėja vienkartinai parėmė Rusiją. Kita vertus, antrasis – tikimybė, kad rusai „giliai sandėliuose“ rado pavienius D-74 egzempliorius, rašo „Defense Express“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(61)
(-41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: