„Naikintuvai, šarvuočiai ir artilerija.“ Į Ukrainą pajudėjo itin galingas pastiprinimas  ()

Dar 6 milijardus eurų Nyderlandai iš rezervuotų lėšų skirs karinei pagalbai Ukrainai.



© Nyderlandų gynybos ministerijos nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų gynybos ministras Rubenas Brekelmansas sakė, kad iš pradžių karinei pagalbai buvo skirta 10,4 mlrd. eurų. Iš jų beveik 4 mlrd. eurų jau pristatyti įvairia forma, liko daugiau nei 6 mlrd. eurų.

„Matau, kad yra pranešimų, jog pagalba Ukrainai bus sumažinta 1 milijardu eurų. Taip nėra. Ukraina nepraras nė vieno žadėto euro“, – sakė Rubenas Brekelmansas.

Jis pažymėjo, kad nori, jog viskas būtų pristatyta kuo greičiau, „todėl kai kurios sutartys sudaromos, pavyzdžiui, 2024 m., o ne 2025 m.“

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3316 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

„Ukraina sunkiai kovoja ir negali laukti. Mes ir toliau remiame Ukrainą. Esame viena iš šalių, teikiančių gana aukštą paramos lygį“, – pabrėžė Brekelmansas.

Anot jo, ukrainiečiai kovoja ne tik už savo laisvę ir saugumą, bet ir už Europos laisvę.

Nyderlandų gynybos ministerijos duomenimis, bendra Ukrainai suteiktos karinės pagalbos suma pasiekė 3,76 mlrd. eurų. Į šią sumą įeina naikintuvų F-16 ir jiems skirtos įrangos, tankų, artilerijos įrenginių ir šarvuočių tiekimas.

 

„Nyderlandams svarbu, kad Ukraina nepralaimėtų karo. Todėl vyriausybė mano, kad labai svarbu ir toliau remti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų stiprinimą“, – sakė Nyderlandų gynybos ministerija.

Apskritai Nyderlandai siunčia techniką, vykdo Ukrainos karių mokymus ir atlieka įvairių ginklų priežiūrą. Nyderlandai taip pat siunčia teismo medicinos ekspertų komandas rinkti Rusijos karo nusikaltimų įrodymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: