„Ukrainos „akys ir ausys“.“ Putinui šokas  ()

„Prie mūsų jungiasi Rusijos kariai.“



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=887918900187856&set=pcb.887918946854518

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgybos tarnybos turi šimtus ar net tūkstančius savo agentų Rusijos armijoje. Jie vykdo ne tik šnipinėjimo, bet ir sabotažo misijas, rašo „The Telegraph“.

Publikacijos autorius iš pradžių kalbėjosi su partizaninio judėjimo „Ateš“ atstovais. Šiandien judėjimą sudaro daugiau nei 2000 pogrindžio narių, kurie veikia pogrindyje visose okupuotose teritorijose ir pačioje Rusijoje, ir yra net giliai įsiskverbę į Rusijos armiją.

„Mes nuolat augame. Beveik nuo pat pradžių prie mūsų jungiasi Rusijos kariai, padedantys gauti informaciją tiek fronto linijoje, tiek užnugaryje Kryme ir Rusijoje. Tačiau dabar pastebime, kad rusų karių gretos stipriai auga. Jie yra pagrindinis įrankis palaikantis mūsų kovą, vykdantis svarbias sabotažo ir žvalgybos užduotis“, – sakė „Ateš“ atstovas.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10760 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Ši partizanų grupė bendradarbiauja su Ukrainos žvalgyba ir kitais pasipriešinimo judėjimais, pasikliaudama vietinių žiniomis apie savo kraštą ir vis dažniau pačiais Rusijos kariais.

Dešimtys rusų, prieš savo valią įtrauktų į karą, tapo vertingu turtu. Pasak pranešėjo, rusai teikia informaciją apie kariuomenės judėjimą, ginklų ir amunicijos tiekimą, vadų judėjimą ir komandų postų išsidėstymą.

Rusijos aerodromuose Ukrainos agentai praneša apie orlaivių tipą, skaičių ir būklę, taip pat oro gynybos sistemas, skrydžių grafikus ir degalų bei amunicijos sandėlius. Kai kurie dalyvauja didelės rizikos operacijose, gadina įrangą ir ginklus bei padega, kad sugadintų ir atskleistų savo pozicijas.

„The Telegraph“ kalbėjosi su keliais Rusijos kariais, kurie pasuko pogrindinės kovos su Putino režimu keliu. Praėjusiais metais „Ateš“ teigė, kad 4000 Rusijos karių jau baigė kursą internetu, kaip „išgyventi karą“ sulaužant savo įrangą.

 

Pateikiama istorija apie rusų šauktinį, kuris padegė savo dalinio blindažą prie pat fronto linijos kažkur kairiajame Dnipro krante. Ugnis persimetė į kaimyninio dalinio blindažą, o vaikinas tuo tarpu stebėjo, kaip bergždžiai jo kolegos bandė pasiekti šovinius ir ginklus.

„Kilo panika, pasklido tiršti dūmai, o iš Ukrainos pusės  prasidėjo apšaudymai. Bandant gesinti ugnį ir išsaugoti maisto bei ginklų atsargas, ugnis išplito didelėje teritorijoje. Daug karių patyrė nudegimus. Manau, kad savo darbą atlikau gerai, galbūt net daugiau, nei buvome numatę“, – sakė jis.

Pažymima, kad dabar šis karys tęsia kovą, tačiau Ukrainos pusėje.

Kitas Rusijos karys, užverbuotas grupės „Ateš“, dirba oro bazėje, esančioje už kelių šimtų mylių nuo Ukrainos sienos, stebi orlaivių judėjimą ir ginklų pristatymą. Aerodrome, kurį agentas apibūdina kaip „vieną didžiausių kovai parengtų Rusijoje“, yra keletas pažangiausių Rusijos naikintuvų, atsakingų už reguliarius raketų smūgius Ukrainos miestams.

 

„Čia aš esu „Ateš“ akys ir ausys“, – žurnalistams sakė kareivis. Tai rizikingas darbas ir jis žino, kad jei bus sugautas, bus apkaltintas išdavyste ir dešimtmečiais sėdės kalėjime. „Bet aš suprantu, kas yra blogis, o kas gėris, deja, mano šalis pasirinko blogio kelią“, – sakė jis.

Praėjusį mėnesį jis perdavė informaciją apie naikintuvų-bombonešių Su-34 perdislokavimą į kitus giliai Rusijos esančius aerodromus, kurie vėliau tapo Ukrainos taikiniais.

„Ateš“ atstovas teigė, kad didžiausia jų judėjimo sėkmė buvo Juodosios jūros laivyno būstinės Sevastopolyje sunaikinimas. Čia taip pat padėjo rusų karys, pasakodamas apie planuojamą karinio jūrų laivyno vadovybės susitikimą, o Ukraina pasinaudojo šia informacija savo smūgio laikui nustatyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: