Atvyko iš Vietnamo karo. Rusai niekaip negali su jais susidoroti (Video)  ()

Vienas iš ukrainiečių šarvuotų transporterių M113 ekipažų nusprendė papasakoti, kaip fronte laikosi šios labai senos amerikietiškos mašinos.


M113
M113
© Pxhere (atvira licencija) | https://pxhere.com/en/photo/499201

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M113 šarvuočių istorija siekia šeštąjį dešimtmetį. Jie dalyvavo Vietnamo kare, kurio metu juos naudojo JAV karuomenė.

Tačiau jie buvo naudojami ir daugelio kitų šalių, kurios šiuo metu yra tarp Ukrainos sąjungininkių, kariuomenėse. Dėl to Kyjivas jau gavo kelis šimtus šarvuočių M113, todėl jie yra viena gausiausių vakarietiškų Ukrainos kariuomenės transporto priemonių.

Šarvuotus transporterius M113 ukrainiečiai pirmiausia naudoja kariams ir technikai gabenti, taip pat sužeistiesiems evakuoti iš mūšio lauko. Šios transporto priemonės salone daugiausiai telpa 11 žmonių, o ekipažas – dar du.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8815 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Šarvuočio M113 ukrainiečių ekipažo nariai pabrėžia, kad jo pranašumai – geras valdymas ir didelis maksimalus greitis. Pagal oficialią specifikaciją M113 gali važiuoti iki 65 km/val. Tačiau vienas iš ukrainiečių teigia, kad šiuos amerikietiškus šarvuočius pagreitina iki 75 km/val. Jų pranašumas taip pat yra jų amfibinės galimybės (kertant vandens telkinius).

 

Šarvai neužtikrina aukšto lygio apsaugą, tačiau tai yra dėl šių transporto priemonių amžiaus. Iš šarvuočių M113 trūkumų ukrainiečiai pirmiausia įvardija labai triukšmingą variklio darbą, taip pat gana dažnus gedimus, susijusius su vikšrine trauka ir variklio komponentais.

 

Tačiau tai gana paprastos konstrukcijos ir kai kuriuos gedimus galima gana greitai pašalinti (jei tik netrūks atsarginių dalių). Panašias nuomones anksčiau išsakė ir kiti Ukrainos kariai, pastebėję, kad amerikiečių šarvuočiai turi tam tikrų panašumų su populiariais kombainais, o daugelis ukrainiečių mechanikų greitai įsisavino šarvuotų transporterių M113 konstrukciją, nors anksčiau su karine technika nedirbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(8)
(127)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()