„Stoja į dvikovą su senais Rusijos tankais.“ Į Ukrainą atvyko 160 (Foto)  ()

Vienas iš Ukrainos tanko „Leopard 1A5“ ekipažų nusprendė pakalbėti apie šių mašinų naudojimą fronte, taip pat apie didžiausius jų privalumus ir modifikacijas, kurios buvo įvestos dėl karo realijų.


Leopard 1A5
Leopard 1A5
© АрміяInform, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:UA_Leopard_1A5_04.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Leopard 1A5“ yra vienas iš labiausiai paplitusių NATO tankų Ukrainos fronte. Iki šiol Ukrainos sąjungininkai deklaravo apie 160 tokių tankų tiekimą, kai kurie iš jų tarnauja Ukrainos kariuomenėje jau daug mėnesių, o kiti sistemingai pristatomi, daugiausia Vokietijos, Danijos ir Nyderlandų pastangomis.

Ukrainos kariai, naudojantys „Leopard 1A5“, anksčiau tarnavo su posovietiniais T-64 ir T-72 ir lygino su jais vokišką techniką.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8815 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Leopard 1A5“ ukrainiečių giria pirmiausia už mobilumą ir manevringumą, patogų valdymą ir aukštesnes kovines galimybes – būtent šiais elementais jis yra pranašesnis už sovietinius tankus. Nors jame sumontuotas tik 105 mm pabūklas, didelis jo pranašumas yra didelis tikslumas, kurį lemia gera ugnies valdymo sistema.

 

Kalbant apie ukrainiečių įvestas modifikacijas, didžiausias dėmesys buvo skiriamas apsaugai nuo dronų.

 

Pasak vieno iš Ukrainos karių, nepaisant papildomos apkrovos, „Leopard 1A5“ variklio galios (830 AG) pasirodo pakanka. Kelyje tankas gali įsibėgėti iki maždaug 65 km/val., o bekele – iki maždaug 40 km/val. Jis taip pat turi gerą pagreitį ir gana greitai juda atbuline eiga, o tai dažnai naudinga ukrainiečiams atliekant operacijas, reikalaujančias puolimo ir greito pasitraukimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()