„Tai lūžio taškas.“ Svarstyklės pakrypo į Ukrainos pusę  ()

Europos Sąjunga imasi veiksmų.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=871683661811380&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi Europos Sąjunga negali pagaminti visų Ukrainai reikalingų ginklų ir šaudmenų, blokas imasi investuoti į Ukrainos gynybos pramonę.

Apie tai pranešė laikraštis „The Washington Post“, pranešė Censor.net.

Leidinys pažymi, kad neseniai priimtas ES sprendimas skirti Ukrainai 440 mln. dolerių gynybos pramonei remti „žymi reikšmingą pokytį“ bloko požiūryje į karą. Jame taip pat atkreipiamas dėmesys į ES gynybos sektoriaus trūkumus gaminant ginklus ir šaudmenis.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
6848 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Nepaisant to, kad Europa ir Jungtinės Valstijos siunčia Ukrainai ginklų už milijardus dolerių, jų nacionalinės gynybos pramonės šakos, kurios ilgą laiką buvo orientuotos į tarptautinę areną, kurioje vyksta mažiau konfliktų, vos spėja patenkinti Ukrainos poreikius.

„Manau, kad suvokiama, jog Europa nepajėgi pagaminti Ukrainai reikalingų ginklų, o ukrainiečiams lengviausia tai padaryti patiems. Jei ukrainiečiai turės išteklių ir pinigų, jie gali tai padaryti daug greičiau“, – sako neįvardytas Europos diplomatas.

 

Savo ruožtu Vokietijos maršalų fondo Briuselio filialo vadovas Janas Lasseris mano, kad investicijos į Ukrainos ginklų sektorių „suteikia daugiau lankstumo“ ir „suteikia Ukrainai daugiau galimybių per trumpesnį laiką“. Be to, tai šiek tiek sumažina spaudimą Vakarų šalių gynybos produktų gamybai.

Europos pareigūnas priduria, kad Ukrainos partnerių finansavimas yra „lūžio taškas ne dėl skiriamų lėšų sumos, bet dėl pačios idėjos investuoti valstybės lėšas į Ukrainos gynybos pramonę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(3)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()