Ar Ukrainos F-16 galėjo numušti Su-34? Ekspertas pateikė paaiškinimą  ()

Informaciją apie galimą rusiško naikintuvo Su-34 sunaikinimą paviešino ir ISW. Beje, „Fighterbomber“ kanalą vedantis priešo pilotas Ilja Tumanovas tikina, kad Su-34 katastrofa niekaip nesusijusi su Ukrainos veiksmais.


Su-34
Su-34
© Alex Beltyukov (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sukhoi_Su-34,_Russia_-_Air_Force_AN2184239.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-14 Ar Ukrainos F-16 galėjo numušti Su-34? Ekspertas pateikė paaiškinimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą Ukrainos naikintuvas F-16 sugebėjo numušti Rusijos lėktuvą Su-34, kuris Ukrainos teritorijoje mėtė valdomas aviacines bombas. Rusų bombonešio sunaikinimas atims iš rusų tam tikras galimybes. Visų pirma, jie nebegalės numesti bombų tokiu atstumu, kokio tikėjosi. Tai pareiškė aviacijos ekspertas Bohdanas Dolincė komentare „24 kanalui“.

Anot jo, atsižvelgiant į vakarietiško naikintuvo galimybes, jis tikrai galėtų „nutupdyti“ Rusijos lėktuvą, nes pastarasis turi ribotas savigynos ir oro taikinių aptikimo galimybes. Jei F-16 radaras efektyviai veikia 150 km atstumu, tai Su-34 – 90 km.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10760 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

„Tai leidžia aptikti Su-34, kol jis nepamatys F-16“, – aiškino Dolincė.

Jis mano, kad Rusijos lėktuvo sunaikinimas gali turėti įtakos Rusijos valdomų bombų naudojimo taktikai.

JAV Karo studijų institutas (ISW) pranešė, kad Ukrainos F-16 spalio 12 dieną numušė rusišką Su-34, remdamasis savo šaltiniais. Tačiau analitikai pažymėjo, kad jie negali to patvirtinti iš kitų šaltinių.

„Ukrainos naikintuvas F-16 tariamai numušė Rusijos naikintuvą Su-34, kai Su-34 maždaug 50 kilometrų atstumu nuo fronto linijos numetė FAB bombas.“

Analitikai taip pat rėmėsi Rusijos šaltiniu, kuris patvirtino Su-34 įgulos žūtį, tačiau teigė, kad ši netektis nesusijusi su karu Ukrainoje.

 

„Su-34 galėjo nukristi dėl techninio gedimo ar žmogiškosios klaidos“, – nurodė institutas.

Z-tinklaraštininkas, Rusijos pajėgų pilotas Ilja Tumanovas savo „Telegram“ kanale „Fighterbomber“ pareiškė, kad Rusijos Su-34 niekas nenumušė.

„Mūsų Su-34 niekas nenumušė. Mūsų lėktuvai kovoja, bet ne visada pralaimime dėl priešo ar savo ugnies. Daugeliu atvejų įranga (ir įgulos) prarandama dėl gedimų, neteisingų įgulos veiksmų“, – rašė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()