„Prieš pat rusų ataką.“ Tai išgelbėjo Ukrainos karių gyvybes. Pasirodė nelaukta pagalba (Foto)  ()

Liko gyvi.


Asociatyvus stop kadras
Asociatyvus stop kadras
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=dK97bopDx7E&t=41s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronai kamikadzės yra kasdien abiejų pusių naudojami Ukrainos mūšio lauke, tačiau toks kovos būdas turi trūkumų. Naudodamiesi nebrangiais įtaisais iš interneto, kariai gali pakankamai anksti pastebėti ataką. 

Nepaisant veiksmingumo, FPV dronai yra pažeidžiami elektroninės kovos sistemų, o tai turi įtakos jų patikimumui. Tiek Ukrainos, tiek Rusijos ginkluotosios pajėgos intensyviai bando skirtingus valdymo signalų dažnius, todėl susidaro situacijos, kai ore dominuoja viena ar kita pusė.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8815 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Daug lengviau perimti nešifruotą vaizdo transliaciją iš dronų, tam yra paprastų imtuvų, kuriuos galima įsigyti internete. Tokius sprendimus naudoja ir rusai, ir ukrainiečiai. Didžiausias jų privalumas yra tas, kad karys mato vaizdą iš drono, todėl turi laiko pasislėpti.

Vienas ukrainiečių karys tokį įtaisą, kainuojantį apie 50 eurų, padovanojo savo kolegoms ir apie dovaną pamiršo. Tačiau šie, vieną dieną važiuodami fronto ruože, faktiškai pamatė savo transporto priemonę padovanoto imtuvo ekrane. Dėl šio įspėjimo jie spėjo iššokti iš automobilio ir išsigelbėjo nuo rusų FPV drono atakos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(4)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()