„Net ir Baltijos šalyse...“ Lavrovas turi planą  ()

Tai tikrai pasaulio prakeiksmas. Ji visada tokia buvo.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© 3 окрема штурмова бригада (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=523306737320617&set=pcb.523306817320609

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TV24 laidoje „Aktualiai apie karo veiksmus Ukrainoje“ Latvijos kariuomenės majoras ir Nacionalinės gvardijos štabo karininkas Jānis Slaidiņš pristato Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo parengtą planą, kaip užbaigti karo veiksmus Ukrainoje.

Lavrovas plane nurodė, kad vieninteliai, prieš dešimt metų pasėję karo sėklą ir vis dar kurstantys karo liepsnas, yra NATO. Jis pabrėžia, kad Rusija yra atvira politiniam, diplomatiniam susitarimui, tačiau reikia pašalinti pagrindines krizės priežastis. Taika turėtų būti nukreipta į konflikto pabaigą, o ne į paliaubas.

Rusijos plane yra nuolaidų dėl Ukrainos teritorijų, t. y. Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono srities, taip pat Krymo. Kyjivas turėtų atsisakyti noro įstoti į NATO, demilitarizuotis, sudievinti Rusiją ir panaikinti visas sankcijas Rusijos Federacijai.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6629 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Plane numatyta griežta sąlyga, kad Vakarų šalys turi nustoti tiekti ginklus Ukrainai.

„Ukraina turi grįžti į neutralų, neturintį branduolinio ginklo statusą, saugoti rusų kalbą, gerbti savo piliečių laisvę ir teises“, – sakė Lavrovas.

Slaidiņš rodo, kad pagrindinė krizės priežastis yra Rusija, o sudievinti galima tik užkariavus ir okupavus visą Ukrainą, kitaip to padaryti neįmanoma.

Komentuodamas Lavrovo mintį apie pagarbą rusų kalbai, Slaidiņš sako: „Jis gali suburti savo piliečius pas save, Rusija yra didelė vieta gyventi, bet jis visada tuo pasiteisina, kad ir kur Rusijos piliečiai būtų. Net ir čia, Baltijos šalyse, jam tai visada bus pasiteisinimas. Kodėl visi turėtų mokėti rusų kalbą? Ar yra kokia nors kita kalba Rusijoje?“

 

Kartu jis atkreipia dėmesį, kad vienintelės, galinčios nukreipti Lavrovo ir daugelio kitų, kurie galvoja kaip Lavrovas, mintis teisingu keliu, yra Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Rusų rašytojas Ivanas Šmigelis yra labai gerai pasakęs: „Rusai yra tauta, kuri nekenčia laisvės, dievina vergiją, mėgsta pančius ant rankų ir kojų, myli savo kruvinus despotus, nejaučia jokio grožio. Jie nešvarūs tiek fiziškai, tiek morališkai. Šimtmečius jie gyvena tamsoje ir nė piršto nepakėlė prieš nežmoniškus dalykus, bet visada yra pasiruošę sunaikinti, engti visus ir visą pasaulį. Tai ne tauta, o istorinis žmonijos prakeiksmas. Kas jiems trukdo tupėti savo skylėje, vadinamoje Rusija, ir galvoti apie Rusijos didybę ir vystymąsi? Paimti šluotą, kastuvą ir viską išvalyti? Bet Rusija moka tik sėlinti į kitą šalį, ten viską sunaikinti, ir pasakyti, kad ji juos išlaisvino. Tai tikrai pasaulio prakeiksmas. Ji visada tokia buvo, ar tai buvo SSRS, ar caro laikai.“

 

Majoras mano, kad Vakarų šalys turėtų ir toliau aprūpinti Ukrainą ginklais, kad ji galėtų veiksmingai apsiginti ir laimėti karą prieš Rusijos agresiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(10)
(171)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: