Prasidėjo „jūros ir sausumos taikinių puolimas“! Kariuomenė apsupa  ()

„Priešo grasinimų akivaizdoje visi šalies pareigūnai ir kariai yra visiškai parengti“, – rašoma pirmadienį paskelbtame pranešime.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos gynybos ministerija paskelbė apie lėktuvų ir laivų dislokavimą, siekiant apsupti Taivaną. Tai karinių pratybų „Joint Sword-2024B“ dalis, kurios turi būti „griežtas įspėjimas“ Taivano „separatistų pajėgoms“. Taipėjaus valdžia pratybas pavadino provokacija ir sakė, kad kariuomenė yra pasirengusi reaguoti.

Pratybos, pavadintos Kinijos kodiniu pavadinimu Lianhe Lijian-2024B (Joint Sword-2024B), „sukoncentruojamos į jūrų ir oro patrulių kovinės parengties, pagrindinių uostų ir teritorijų blokados klausimus“, sakė Kinijos kariuomenės atstovas spaudai kapitonas Li Xi.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
9964 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kinija praktikuoja „jūros ir sausumos taikinių puolimą“ ir „bendro visapusiško pranašumo įgijimą“.

Pratybos pradėtos praėjus keturioms dienoms po Taivano prezidento Lai Ching-te kalbos nacionalinės dienos proga, kurioje jis pabrėžė ryžtą ginti šalies suverenitetą ir išlaikyti status quo, įskaitant pasipriešinimą Kinijos „aneksijos“ bandymams.

Pekino komunistinė vyriausybė tvirtina, kad Taivanas yra „amžina“ Kinijos Liaudies Respublikos dalis, nors KLR niekada jos nevaldė. Xi Jinpingas teigia, kad „tėvynės suvienijimas“, neatmetant karinės intervencijos, yra „neišvengiamas“, ir apibūdina tai kaip „didžiojo Kinijos tautos atgimimo“, kurį jis skatina, sąlygą.

 

Taivano gynybos ministerija pasmerkė Pekino „neracionalų ir provokuojantį elgesį“ ir pareiškė, kad „dislokavo atitinkamas pajėgas, kad tinkamai reaguotų, apsaugotų laisvę ir demokratiją bei apgintų Taivano suverenitetą“.

„Priešo grasinimų akivaizdoje visi šalies pareigūnai ir kariai yra visiškai parengti“, – rašoma pirmadienį paskelbtame pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(23)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()