„8 brigados. Bus katastrofa“  ()

Kariuomenė teigia esanti „visiškai pasirengusi“.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© DiceME (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/missile-launch-project-rocket-7473416/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos kariuomenė pirmadienį pranešė esanti „visiškai pasirengusi“ reaguoti, mat, aštrėjant ginčui dėl bepiločių orlaivių skrydžių į Pchenjaną, Šiaurės Korėja nurodė pasienyje dislokuotiems kariams pasirengti šaudyti.

Branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja kaltina Seulą į sostinę pasiuntus bepiločių orlaivių, kad šie mėtytų propagandines skrajutes, pilnas „kurstančių paskalų ir nesąmonių“, o sekmadienį pareiškė, kad, jei bus pastebėtas dar vienas dronas, tai bus laikoma „karo paskelbimu“.

Seulo kariuomenė pirmiau neigė savo atsakomybę už šiuos skrydžius – buvo manoma, kad juos organizavo Pietų Korėjoje veikiančios aktyvistų grupuotės, nuo seno paprastai oro balionais į šiaurę siųsdavusios propagandos ir JAV valiutos.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8815 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tačiau Šiaurės Korėja dėl to primygtinai kaltina Seulą, o sekmadienį vakare paskelbė nurodžiusi karinėje parengtyje jau dabar budinčioms aštuonioms artilerijos brigadoms „visiškai pasirengti atidengti ugnį“ ir sustiprino oro stebėjimo punktus Pchenjane.

„Mūsų kariuomenė atidžiai stebi šią situacija ir yra visiškai pasirengusi Šiaurės Korėjos provokacijoms“, – kalbėdamas per spaudos konferenciją pasakė Pietų Korėjos jungtinio štabo atstovas Lee Seong-joonas.

Pchenjano teigimu, propaganda nešini bepiločiai orlaiviai pastarosiomis dienomis tris kartus įskrido į sostinės oro erdvę, o įtakingoji Kim Jong Uno sesuo pagrasino, kad jei jų skrydžiai nesiliaus, gali kilti „siaubinga katastrofa“.

 

Kim Yo Jong pirmadienį ryte pareiškė, kad dronų skrydžiai yra „neatleistinas, piktybinis iššūkis mūsų valstybei“.

Ji vieną po kito paskelbė tris pranešimus, kuriuose pareikalavo, kad Pietų Korėjos kariuomenė imtųsi priemonių užkirsti kelią menamiems Šiaurės Korėjos oro erdvės pažeidimams.

Jungtinis štabas pirmadienį nei patvirtino, nei paneigė, kad už dronų skrydžius anapus sienos yra atsakinga Seulo kariuomenė, vietoje to Šiaurės Korėjos teiginius pavadindamas „begėdiškais“.

 

„Šiaurė netgi negali patvirtinti, iš kur atskirdo Pchenjano danguje pasirodęs dronas, bet kaltina Pietus, tuo pat metu nutylėdama tai, kad pati dešimtį kartų yra siuntusi droną į pietus“, – pasakė Lee Seong-joonas.

„Tai tėra begėdiškas pareiškimas.“

Seulo suvienijimo ministerijos teigimu, pareiškimais apie bepiločius orlaivius Šiaurės Korėja galimai mėgina sustiprinti savo gyventojų solidarumą.

Ministerijos atstovas Koo Byoung-samas, kalbėdamas per spaudos konferenciją pasakė, kad gali būti, jog Šiaurės Korėja taip pat ieško priežasties „surengti provokacijų arba sukelti mūsų visuomenės nerimą ir sumaištį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Jūras Barauskas
(9)
(1)
(8)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()