„Atkovojome pusę!“ Čečėnijos vadas skelbia sėkmę. Kas nutiko?  ()

Inirtingos kovos Kurske.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=889417093371370&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apie pusė Ukrainos okupuotos Kursko srities teritorijos jau išlaisvinta“, – pirmadienį (spalio 14 d.) paskelbė čečėnų vadas Apti Alaudinovas.

Taip pat ukrainiečiai esą prarado „daug“ vakarietiškos technikos ir karių.

Apti Alaudinovas – Čečėnijos „Achmat“ padalinio vadovas ir vienas iš Rusijos kontrpuolimo Kursko srityje  vadų apie padėtį Kursko srityje pakomentavo regiono visuomeniniam transliuotojui.

Pokalbyje jis teigė, kad Rusijos pajėgos iki šiol atkovojo apie pusę Ukrainos nuo karo veiksmų Kursko srityje pradžios užgrobtos teritorijos. Anot vado, ukrainiečiai prarado ir „daug“ vakarietiškos technikos. 

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

„Kartu priešas neteko ir daug kareivių“, – sakė jis.

Ukrainos puolimo operacija Kursko srityje prasidėjo rugpjūčio 6 d. Nuo to laiko daugiau nei 1300 kvadratinių kilometrų plote buvo užimta apie 100 Rusijos gyvenviečių – didžiausias iš užgrobtų miestų yra Sudža.

Pirmadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad rusai pastarąsias penkias dienas bandė prasiveržti pro ukrainiečių gynybos linijas, tačiau „vaikinai laikosi drąsiai ir kontratakuoja“.

Vokietijos dienraščio „Bild“ ekspertas Julianas Röpcke laikosi kitokios nuomonės. Jis teigia, kad Ukrainos daliniai šiuo metu yra „gilioje gynyboje“, o Kremliaus kariai sėkmingai atkovojo kaimus keliomis kryptimis.

 

„Kursko srityje dinamika tokia, kad po daugiau nei dviejų mėnesių Rusijos Federacija sugebėjo susigrąžinti kontrolę. Nors didysis mūšis dėl Sudžos – vienintelio ukrainiečių užgrobto miesto – dar net neprasidėjo. Todėl nežinome, kiek laiko ukrainiečiai galės ten išbūti ir kokią gerą gynybą jie ten sukūrė. Greičiausiai tai pamatysime artimiausiomis savaitėmis“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(6)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()