„Ultra slaptas.“ Pasirodė „Kandaharo žvėris“. Stebi rusus (Foto)  ()

Tai itin slaptas ginklas – jo nuotraukos per istoriją padarytos vos kelis kartus.


RQ-170 Sentinel
RQ-170 Sentinel
© Ekrano kopija | https://x.com/kadonkey/status/1655420937280315393/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias slaptos informacijos nutekinimas iš JAV Gynybos departamento rodo, kad Ukrainos teritoriją ir Rusijos karių judėjimą jau kurį laiką stebėjo itin slaptas amerikiečių dronas RQ-170 „Sentinel“.

Pasirodo, 10 metų rusų okupuotą Krymo teritoriją stebėjo „Lockheed Martin“ sukutrtas žvalgybinis bepilotis orlaivis RQ-170 „Sentinel“.

Jis taip pat turėjo stebėti Rusijos armijos judėjimą pusiasalyje po visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą. Gautus vertingus duomenis Ukrainos pajėgos turėjo panaudoti įspūdingiausioms misijoms – atakoms prieš Rusijos oro gynybos sistemas ir laivus.

Tai slapčiausias JAV oro pajėgų dronas. Nors jis pradėtas naudoti prieš 17 metų, viešai yra vos kelios prastos kokybės nuotraukos, kuriose matyti jo išvaizda.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
9965 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios, t. y. 2022 m. vasario, RQ-170 „Sentinel“ Krymo pusiasalio teritorijoje atliko mažiausiai devynis žvalgybinius skrydžius, iš jų penkis 2022 m. lapkritį, tris 2023 m. sausio mėn. vieną 2023 metų vasario mėnesį. Misijos metu bepilotis orlaivis rinko realaus laiko žvalgybos informaciją iš Krymo apie Rusijos armijos judėjimą.

Analitikai mano, kad ši neįprastas dronas naudojamas tik išskirtinėse situacijose ir saugių misijų metu. Pentagonas nenori, kad jis būtų numuštas. Tada priešas galėtų įgyti slaptų amerikietiškų technologijų ir panaudoti jas bandydamas sukurti savo tokio tipo dronus. Tai gali kelti grėsmę JAV saugumui.

 

 

Daugiau nei prieš dešimtmetį Irano kariuomenė paskelbė užgrobusi RQ-170. JAV valdžia paprašė Teherano grąžinti droną, tačiau tai buvo atsisakyta padaryti. Netrukus po to Iranas kopiją, pavadintą „Šahed -191“.

Neoficiali informacija rodo, kad RQ-170 gali būti 4,5 metro ilgio, 1,8 metro aukščio ir 26 metrų sparnų ilgio.

Įdomu tai, kad RQ-170 „Sentinel“ dažnai vadinamas „Kandaharo žvėrimi“ dėl to, kad šis dronas pirmą kartą buvo pastebėtas beveik prieš 16 metų Kandahare, pietų Afganistano mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()