„Patvirtinta 100 %.“ To niekas nežinojo. Į Ukrainą jie atvyko kartu su F-16 (Foto)  ()

Tai prilygsta stebuklui.


Naikintuvas F-16
Naikintuvas F-16
© DigiFX (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/thunderbirds-airplane-jet-aircraft-4618358/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė raketų „AIM-9 Sidewinder“ transportavimo dėžės Ukrainoje nuotrauka. Tai patvirtina, kad pristatytas naujausias raketų AIM-9X variantas.

Transportavimo dėžė, kurioje yra pora trumpojo nuotolio raketų „oras-oras“ „AIM-9 Sidewinder“, Ukrainoje naudojamos ne tik F-16 lėktuvuose, bet ir NASAMS priešlėktuvinės sistemos paleidimo įrenginiuose. Tai pirmas šimtaprocentinis patvirtinimas, jog naujausios versijos „AIM-9X Sidewinder“ raketos atvyko į Ukrainą. 

Raketos „AIM-9 Sidewinder“ nuo 1950-ųjų yra nuolatinė daugelio NATO šalių orlaivių trumpojo nuotolio ginkluotė. Tačiau AIM-9X variantas, gaminamas tik nuo 2003 m., buvo senesnių AIM-9L/M raketų, iš kurių liko tik raketinis variklis ir apie 10 kg sverianti kovinė galvutė, tobulinimas.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6629 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Likusi raketos dalis iš esmės pasikeitė, pradedant nuo pertvarkyto korpuso, kuris tapo tvirtesnis ir patobulintos aerodinamikos, ir naujos nukreipiamosios kovinės galvutės. Tai buvo ketvirtos kartos konstrukcija, veikianti infraraudonaisiais spinduliais ir matanti šiluminį taikinio vaizdą.

Skirtingai nuo senesnių sprendimų, ją galima nukreipti į įkaitusį orlaivio apvalkalą, o ne tik į variklio šilumos tašką. Be to, ji atspari trikdžiams – signalinėms raketoms. Iš esmės vienintelė apsaugos nuo šios raketos forma – ją aplenkti (tai beveik stebuklas) arba apakinti kovinę galvutę lazerio spinduliu, o tai gali padaryti tik nedaugelis savigynos sistemų.

 

Šaudymo nuotolis priklauso nuo versijos, nes I bloko raketos nuotolis gali būti didesnis nei 16 km, o nuo 2015 m. gaminamos II bloko raketos nuotolis turėtų būti apie 30 km. Taip pat verta paminėti, kad II bloko versija papildyta ryšio jungtimi, leidžiančia, pavyzdžiui, patvirtinti taikinį po raketos paleidimo arba skrydžio metu pakeisti jį į kitą.

Pirmiau nurodytos nuotolio ribos taikomos tais atvejais, kai šaudoma iš dideliame aukštyje esančių orlaivių. Šaudant iš žemės, nuotolis bus daug mažesnis (mažiau nei 20 km), nes tankesnis oras sukelia didesnį pasipriešinimą ir greitesnį sviedinio energijos nusėdimą. Tai yra geriausios šiuo metu Ukrainai prieinamos tokio tipo raketos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()