„5,5 kartus daugiau!“ Liūdna tiesa apie karą Ukrainoje  ()

Rusijai šiuo metu sekasi.


Chersonas po rusų atakos spalio 7 dieną.
Chersonas po rusų atakos spalio 7 dieną.
© National Police of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Destructions_in_Kherson_after_Russian_attack,_2024-10-07_(15).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per šių metų rugpjūtį ir rugsėjį Rusija okupavo 5,5 kartus daugiau Ukrainos teritorijos nei per visus 2023 metus, suskaičiavo atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikai. Rusija griauna Ukrainos gyvenvietes ir kai ten nebelieka apginamų struktūrų, jas okupuoja. Ir švenčia.

Daug kalbama apie Rusijos patiriamus karių ir technikos nuostolius, bet tiesa yra ta, kad taip Rusija sumoka už sėkmę fronte.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
6842 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Blogų žinių yra ir daugiau. Užėmusi Vuhledarą Rusija nesustoja ir veržiasi toliau tuo pačiu tempu. Dabar rusų kelyje yra maži kaimai, kurie yra sunkiau apginami ar net visai neginami, todėl rusų užimta teritorija dabar labai greitai plečiasi. Ukrainiečiai kalba, kad Torecko mieste Bachmuto rajone irgi nebėra sveikų pastatų, gyvenvietės greitai nebebus įmanoma ginti. Tuo tarpu Rusija giriasi ir sėkme Kursko srityje. Ukrainiečiai teigia, kad ta informacija yra perdėta, bet paneigti jos negali.

 

Blogų žinių yra ir tarptautinėje arenoje. Rusija plečia bendradarbiavimą su Kinija ir Šiaurės Korėja. Labai panašu, kad Rusija lengvai gauna ne tik amunicijos, bet ir ginklų, o gal ir karių. Tuo tarpu Vakaruose vis dažniau diskutuojama apie Ukrainai nepalankių paliaubų patvirtinimą.

Ar galima rasti priežasčių optimizmui? Na, sunku, bet iš tikrųjų padėtis nėra tragiška. Rusų kariai visada judėjo pirmyn per savo žuvusių bendražygių kūnus. Jie ilgą laiką neokupuoja nieko, o tada galiausiai įveikia Ukrainos gynybą, okupuoja kokią sugriautą gyvenvietę ir vienu metu gauna didelį teritorijos gabalą – būtent dėl to atrodo, kad rusai dabar veržiasi greičiau nei anksčiau. Manoma, kad Rusija nori nuveikti kuo daugiau dabar, nes po to bus JAV prezidento rinkimai ir žiema. Tiesa, nors ukrainiečių kariai yra pasiruošę žiemai, baiminamasi, kad Rusija vėl masiškai atakuos Ukrainos energetikos infrastruktūrą, kad karo išvarginti žmonės dar ir sušaltų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: