„Nebūkit naivūs. Jau greitai.“ Žvalgyba skelbia planą  ()

Putinas nori sukurti naują pasaulio tvarką.



© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos žvalgybos duomenimis, Rusijos armija NATO šalis gali pulti iki 2030 m., pirmadienį per viešą Bundestago parlamentinės kontrolės komiteto svarstymą įspėjo Federalinės žvalgybos tarnybos BND prezidentas Bruno Kahlas.

Jis perspėjo dėl tiesioginės karinės grėsmės iš Rusijos ir ragino žmones nebūti naiviems Vladimiro Putino veiksmų atžvilgiu.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos gali sugebėti pulti NATO vėliausiai iki šio dešimtmečio pabaigos“, – perspėjo Kahlas.

„Kremlius laiko Vokietijos Federalinę Respubliką prieše. Kaip šalis, kuri užima antrą vietą pagal pagalbą Ukrainai, mes, pasak Maskvos, tikrai esame (konflikto) šalis. Norime to ar ne, esame tiesioginėje konfrontacijoje su Rusija“, – pridūrė Kahlas.

Putinas nori sukurti naują pasaulio tvarką

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6629 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Per viešą svarstymą Bundestage aukščiausio rango Vokietijos žvalgybos pareigūnai daugiausia dėmesio skyrė hibridinei ir slaptai Rusijos veiklai.

„Mes tiesiogiai konfliktuojame su Rusija“, – sakė Kahlas, pažymėdamas, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ne tik nori okupuoti Ukrainą, bet ir „iš tikrųjų nori sukurti naują pasaulio tvarką“.

 

Pasak jo, Rusijos specialiosios tarnybos vis dažniau veikia išnaudodamos visas savo galimybes „ir be jokių skrupulų“. Kaip jis sakė, Putinas išbandys Vakarų „raudonąsias linijas“.

Jam pritarė Federalinės Konstitucijos apsaugos (kontržvalgybos) biuro prezidentas Thomasas Galdenwangas. „Mes stebime agresyvius Rusijos specialiųjų tarnybų veiksmus. Ypač Vokietijoje daugėja Rusijos šnipinėjimo ir sabotažo – tiek kokybe, tiek kiekybe“, – pareiškė jis ir paragino žvalgybą bei saugumo agentūras imtis bendrų pastangų.

„Dėmesio centre yra Bundesveras (Vokietijos kariuomenė) – nesvarbu, ar tai vokiškos ginkluotės tiekimas Ukrainai, mokymai ar ginklų projektai, ar sabotažo veiksmai, kuriais siekiama sukurti nesaugumo jausmą“, – sakė diskusijoje dalyvavusi Federalinės karinės kontržvalgybos biuro (BAMAD) vadovė Martina Rosenberg.

 

Visi trys slaptųjų tarnybų vadovai vienbalsiai perspėjo nebūti naiviems dėl Putino ketinimų ir politikos.

Bundestago komitetas, kuris turėtų stebėti trijų tarnybų darbą, dažniausiai posėdžiauja už uždarų durų. Susitikimų turinys paprastai yra slaptas. Tarnybų vadovai viešai į parlamentarų klausimus atsako tik kartą per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()