Jau pasipylė pranešimai. „Tai tik pradžia.“ Ką daro F-16  ()

„Tai ne baimė.“



© Military World (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=shFasPWhYBk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus beveik dviem mėnesiams po to, kai į Ukrainą atvyko pirmoji Vakarų naikintuvų partija, amerikiečių F-16 dažniausiai lieka antrame plane ir tyliai padeda vykdyti taip reikalingą oro gynybą. Tik pastarosiomis dienomis pasirodė nepatvirtintų pranešimų, kad Ukrainos F-16 sunaikino rusišką Su-34.

Apie tai amerikiečių „Newsweek“ rašo straipsnyje apie Ukrainos F-16 karines misijas.

Tačiau šie incidentai yra vieni iš nedaugelio viešai pripažintų F-16 panaudojimo atvejų. Buvusio Ukrainos gynybos ministro Andrijaus Zahorodniuko teigimu, dabartinis F-16 parkas nėra toks gausus ir konkurencingas, tačiau tai tik pradžia: „Be aviacijos negalėsime sukurti nei vienos strategijos. Svarbiausias šio klausimo elementas yra tai, kad Ukraina pereina prie NATO ginklų ir atitinkamai prie NATO doktrinų ir koncepcijų“.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Pasak Londono Karališkojo koledžo ekspertas Davido Jordano, „F-16 vaidina gana neįspūdingą, bet itin naudingą vaidmenį prisidedant prie operacijų“. Orlaiviai veikiausiai numušinėja Rusijos dronus ir raketas, kol Kyjivas laukia papildomų naikintuvų iš Vakarų.

 

„Tai ne baimė, bet protingas elgesys laukiant kol pajėgos padidės“, – sakė D. Jordanas.

F-16 yra svarbiausias Kyjivo Vakarų sąjungininkų pagalbos įsipareigojimas, kurį JAV patvirtino 2023 m. rugpjūčio mėn. „Tačiau nedidelis orlaivių skaičius negali padaryti tiesioginių pokyčių, net jei jie turi daugybę valdomų ginklų. Juos reikia naudoti išmintingai", – sako Jordanas. „Iš to, ką matėme iki šiol, Ukrainos oro pajėgos būtent tai ir daro“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(10)
(128)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: