„Tai yra raktas nugalėti Putiną. Amerika to nesupranta“  ()

Kai ateis ta akimirka, režimas žlugs.



© Peggy_Marco (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/moscow-russia-soviet-union-east-1029667/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Jukos“ vadovas, vienas pagrindinių Kremliaus oponentų, Michailas Chodorkovskis interviu PAP sakė, kad norėdami nugalėti Putiną, Vakarai turi sunaikinti jo elitą.

„Jau seniai sakiau, kad turime jiems ką nors pasiūlyti mainais“, – pridūrė jis.

Anot Chodorkovskio, karas Ukrainoje truks ne ilgiau kaip metus.

„Rusija ir Ukraina yra ties savo galimybių riba. Kuri pusė žlugs pirma, labai priklauso nuo Vakarų pozicijos“, – pabrėžė jis.

Jis taip pat paminėjo, kad svarbiausias Ukrainos ateities momentas bus JAV prezidento rinkimai.

Chodorkovskis neabejoja, kas Kremliuje dalijamos kortos.

„Putinas turi valdžią. Kiek žinau – ir manau, kad turiu įrodymų – beveik visi Putino aplinkos atstovai nusiteikę prieš karą. Vienintelis nuosekliai pasisakęs „už“ yra Jurijus Kovalčiukas (verslininkas, ilgametis Putino draugas – red.)“, – pabrėžė jis.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3148 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Kartu jis pridūrė, kad nereikėtų pervertinti Federalinės saugumo tarnybos vaidmens Maskvos politiniame galvosūkyje.

„Turime suprasti, kad FSB – kad ir kokia baisi būtų – nėra politinė organizacija. Jie turi kitokį mąstymą, negali pasiūlyti realios Rusijos ateities vizijos“, – sakė jis.

„Ji nemoka kalbėtis su visuomene, nėra tam sukurta. Taip, ji yra svarbus sistemos elementas, bet nepervertinkime, ji yra pavaldi Putino autokratijai ir jo politiniams rėmėjams iš prezidento biuro. Deja, šie žmonės yra gana veiksmingi“, – pridūrė jis.

 

Anot Chodorkovskio, raktas nugalėti Putiną – jo vidinio rato padalijimas.

„Tada atsiras galimybių langas. Kartoju tai vėl ir vėl: jei Vakarai nori suskaldyti elitą, jie turi pateikti jiems pasiūlymą“, – aiškino jis.

Raktas nugalėti Putiną

Kaip jis sakė, pirmasis proveržio momentas buvo „Wagner“ grupės vado Jevgenijaus Prigožino maištas 2023 metų birželį, tačiau jis nebuvo tinkamai išnaudotas.

„Kalbama apie elito griovimą, o ne kovą tarp gėrio ir blogio. Amerikiečiai to nesupranta. Iki šiol esu kritikuojamas įvairiuose JAV departamentuose už tai, kad tuo metu palaikiau Prigožiną. Jie sako: „Kaip galėjai jį palaikyti?“ Ir aš sakau: „Kaip jūs galėjote jo nepalaikyti?“ Kalbama apie elito ir režimo padalijimą. Apie tai visi svajojame. Ar manėte, kad susidūrimas įvyks tarp Putino ir Jėzaus Kristaus?“ – ironizavo jis.

 

Chodorkovskio nuomone, jei Vakarams pavyks padalinti Putino aplinką, atsiras galimybių langas.

„Ar pasinaudosime šia galimybe ir padarysime tai gerai, priklauso nuo mūsų pačių. Opozicija Putino režimui yra labai stipri, net ir jo artimiausioje aplinkoje. Tačiau turi ateiti laikas, kai visi šie žmonės nuspręs pakeisti savo gyvenimus. Kai ateis ta akimirka, režimas žlugs“ – padarė išvadą jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()