F-16 nusitaikė į J-15 (Video)  ()

Kinijos naikintuvas pateko į „Sniper Advanced Targeting Pod“ taikymosi sistemos radarą. Taip Taivanas pademonstravo savo kovinių lėktuvų technologines galimybes.


J-15
J-15
© Simon YANG, CC BY-SA 2.0 | https://www.flickr.com/photos/132161539@N08/21274928386

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano sąsiauryje įvyko naujas incidentas, susijęs su Kinijos naikintuvu, kuris įskrido į Taivano oro pajėgų stebėjimo zoną.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Taivano oro pajėgų naikintuvas F-16, aprūpintas pažangia taikymo sistema „Sniper“, sėkmingai „nusitaikė“ į Kinijos naikintuvą J-15.

Šis epizodas buvo dar vienas svarbus momentas aštrėjančiuose Taivano ir Kinijos santykiuose ir pademonstravo augančius Taivano stebėjimo pajėgumus, vykstant ilgalaikei oro konfrontacijai regione.

„Sniper Advanced Targeting Pod“ įrengti infraraudonųjų spindulių ir elektrooptiniai jutikliai, leidžiantys itin tiksliai sekti ir identifikuoti oro ir žemės taikinius. Tai ypač svarbu Taivano sąsiauryje, kur oro erdvėje nuolat kyla grėsmė.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10701 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Šiuo atveju Taivano F-16 naudojo „Sniper“ sistemą, kad susektų kinišką J-15, patekusį į Taivano oro gynybos identifikavimo zoną (ADIZ). Tai leido perduoti vaizdus ir duomenis realiuoju laiku.

Ekspertų teigimu, „Sniper“ panaudojimas šiuo atveju tapo platesnės Taivano strategijos, kuria siekiama pademonstruoti savo technologines galimybes, dalimi. Taivanas vis dažniau skelbia informaciją apie savo sąveiką su Kinijos kariuomene, parodydamas savo gynybinį pasirengimą ir gebėjimą efektyviai sekti pažangius Kinijos naikintuvus, tokius kaip J-15.

 

J-15 patekimas į Taivano ADIZ atspindi Kinijos pastangas projektuoti savo karinę galią regione. Taivanas savo ruožtu pademonstravo gebėjimą efektyviai sekti ir sunaikinti Kinijos lėktuvus, siųsdamas aiškų signalą Pekinui, kad yra pasirengęs ginti savo oro erdvę.

Incidentas įvyko Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos (PLA) didelio masto pratybų „Jungtinis kardas 2024B“ fone. Pekinas teigė, kad šiomis pratybomis buvo siekiama „griežtai perspėti separatistų pajėgas“ ir imituoti salų blokadą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(4)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()