„Nuo 330 iki 700.“ Tai „lūžio taškas“  ()

Neslepia palankumo Maskvai.


Asociatyvus stop kadras
Asociatyvus stop kadras
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=CwLOgTG_Dv0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, spalio 14 d., NATO generalinis sekretorius Markas Rutte apsilankė naujosios Aljanso saugumo paramos ir mokymo vadavietės Ukrainoje (NSATU) būstinėje. Ten jis paskelbė keletą svarbių pranešimų. 

Išsami informacija paskelbta oficialioje NATO interneto svetainėje. 

NSATU vadavietė įsikūrusi Vysbadeno mieste Vakarų Vokietijoje. Joje dirba apie 330 pareigūnų, artimiausiu metu jų skaičius bus padidintas iki 700. Jie bus atsakingi už karinių prekių tiekimo Kyjivui koordinavimą, taip pat už Ukrainos kariškių mokymą dirbti su vakarietiška ginkluote. 

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
7370 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Apsilankęs štabe M. Rutte sakė, kad naujoji struktūra padės Ukrainai „pasiekti realių pokyčių“ mūšio lauke kare su šalimi agresore Rusija. Be to, ji taip pat prisidės prie viso Aljanso saugumo.

Sprendimas sukurti NSATU buvo priimtas prasidėjus rinkimų lenktynėms Jungtinėse Valstijose. Galimybė, kad į valdžią Amerikoje ateis respublikonas Donaldas Trumpas, kuris neslepia savo palankumo Maskvai, privertė Aljanso valstybes nares perimti kai kurių itin svarbių funkcijų, ypač karinio tiekimo, kontrolę. 

 

Apsilankymo NSATU būstinėje metu M. Rutte sakė, kad NATO turi daryti viską, kas būtina, kad užtikrintų, jog Ukraina pasiektų savo tikslus dabartiniame kare, o Rusija – ne. 

„Turime užtikrinti, kad V. Putinas nepasiektų savo tikslų, Ukraina – galėtų. Ši vienybė užtikrina, kad mes sutelksime visas pastangas šiam tikslui pasiekti“, – sakė generalinis sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()