„Dalis įslaptinta.“ Zelenskis pristatė „pergalės planą“. Audringa Kremliaus reakcija  ()

Pirmas dokumento punktas – Ukrainos kvietimas į NATO. Be to, siekiant nuversti Kremliaus režimą, šalies teritorijoje siūloma dislokuoti nebranduolinio atgrasymo ginklus ir sugrąžinti karą į Rusijos teritoriją.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=891772093135870&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neeiliniame Ukrainos Aukščiausiosios Rados posėdyje liaudies deputatams pristatė „pergalės planą“.

Pagrindiniai prezidento kalbos punktai:

Priklausomybė nuo Putino reakcijos: Zelenskis pabrėžė, kad Rusija nėra suinteresuota sąžininga taika, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori tik tęsti karą. Ukraina turi pakreipti bangą savo naudai, kad užbaigtų karą, nepaisydama Putino planų.

Taikos formulė ir diplomatija: Ukraina prieš dvejus metus pasiūlė „taikos formulę“ ir jau surengė sėkmingus taikos viršūnių susitikimus. Tačiau Rusija iki šiol vengė sąžiningos diplomatijos, vietoj jos paskelbė ultimatumus.

Pasitikėjimas Ukrainos karių jėgomis: Zelenskis pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenė garantuoja, kad Rusijos ultimatumai neturi vertės, o tai suteikia Ukrainai pasitikėjimo savo pozicijomis.

Karo užbaigimo strategija: „Pergalės planas“ turėtų lemti antrąjį taikos viršūnių susitikimą ir galutinę karo pabaigą.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7634 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Realūs terminai: jei tarptautiniai partneriai pritars planui, karas gali baigtis vėliausiai kitais metais.

Stipresnės Rusijos grėsmė: Zelenskis perspėjo, kad jei Ukraina ir jos sąjungininkės dabar neaktyvins veiksmų, kitais metais Putinas gali gerokai sustiprinti savo pozicijas ir galiausiai atmesti diplomatinius sprendimus.

Priversti Rusiją sudaryti taiką: Zelenskis pabrėžė, kad Ukraina nesiekia įšaldyti konflikto ar siekti kompromiso dėl suvereniteto. „Pergalės planas“ turi būti įgyvendintas, norint priversti Rusiją dalyvauti taikos derybose.

Zelenskio „Pergalės planas“

„Pergalės planą“ sudaro 5 punktai ir 3 slapti papildymai:

Pirmas punktas – kvietimas į NATO dabar.

Antras punktas – gynyba. Grąžinti karą į Rusijos Federacijos teritoriją, kad rusai pradėtų suprasti, kas yra karas, ir skleisti neapykantą Kremliui. Prezidentas taip pat pabrėžė, kaip svarbu vykdyti bendras gynybos operacijas su Europos kaimynėmis siekiant numušti bepiločius orlaivius Ukrainos padangėje. Taip pat būtina panaikinti partnerių apribojimus naudoti Vakarų raketas Rusijos teritorijoje.

 

Trečias punktas – atgrasymas (nebranduolinis). Po juo, pasak parlamentaro, yra slaptas prašymas, kurį gavo Ukrainos partneriai. Ukraina siūlo savo teritorijoje dislokuoti visapusį nebranduolinį strateginį atgrasymo priemonių paketą, kurio pakaks Ukrainai apsaugoti ateityje. Taip pat kalbama apie bendrą ginklų gamybą Ukrainoje.

Ketvirtas punktas – Ukrainoje yra sutelkti vertingi ištekliai, tokie kaip uranas, titanas ir litis. Jie gali sustiprinti Ukrainą ir jos sąjungininkus. Ukraina siūlo pasirašyti specialų susitarimą dėl bendros apsaugos ir investicijų į šių išteklių gavybą ir naudojimą. Sutartys turi būti pasirašytos su ES ir JAV.

 

Penktasis punktas – skirtas pokariui. Ukraina turės didelį ir patyrusį karinį kontingentą, karius, kurie turės realią šiuolaikinio karo patirtį. Šią Ukrainos patirtį reikėtų panaudoti stiprinant viso Aljanso gynybą ir stiprinant visos Europos saugumą.

Kremliaus reakcija

„Tiek savaičių buvo kalbama apie kažkokį efemerišką taikos planą. Greičiausiai tai yra tas pats amerikiečių planas kovoti su mumis iki paskutinio ukrainiečio, kurį Zelenskis dabar užmaskavo ir pavadino „pergalės planu“, – sakė Peskovas.

Anot Kremliaus atstovo, Ukraina turi suprasti karo pradžios priežastis ir tik tada galės pasiekti taiką.

„Kito plano nėra. Gali būti planas, kuris gali būti tikrai taikus – tai „Kyjivo režimo“ supratimas apie savo vykdomos politikos beprasmiškumą. Jis turi išsiblaivyti ir suvokti priežastis dėl to kilo konfliktas“, – reziumavo Peskovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()