„Per 1 savaitę į kariuomenę įstojo daugiau nei 1 000 000 žmonių“  ()

Šią savaitę į kariuomenę įstojo daugiau nei milijonas žmonių.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=880726044240475&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja trečiadienį pareiškė, kad daugiau kaip milijonas jaunuolių užsirašė į kariuomenę arba sugrįžo į ją šią savaitę, t. y. po to, kai Pchenjanas apkaltino Seulo kariuomenę siunčiant dronus į jo oro erdvę, praneša ELTA.

Pchenjanas antradienį susprogdino abi Korėjas jungiančius itin simbolinius kelius bei geležinkelius, perspėjęs, kad bet kokie tolesni dronų skrydžiai bus laikomi karo paskelbimu, ir įsakė pasienyje esantiems kariams būti pasirengus šaudyti.

Seulas iš pradžių neigė siuntęs dronus, tačiau Pchenjanas tvirtina turintis „aiškių įrodymų“ apie oficialų kampanijos pobūdį – jos metu, kaip teigiama, virš Šiaurės Korėjos sostinės buvo mėtomi prieš režimą nukreipti propagandiniai lapeliai.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Milijonai jaunų žmonių įsitraukė į nacionalinę kovą, kad sunaikintų ROK (Korėjos Respublikos – red.) padugnes, įvykdžiusias rimtą provokaciją ir pažeidusias KLDR suverenitetą per dronų infiltraciją“, – pareiškė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra, pavadinusi abi šalis jų oficialiais trumpiniais.

 

Jo teigimu, daugiau kaip 1,4 mln. jaunimo lygos pareigūnų, jaunuolių ir studentų visoje šalyje spalio 14 ir 15 dienomis savanoriškai įstojo į Korėjos liaudies armiją arba grįžo į ją.

Šiaurės Korėjoje jau dabar galioja ilgas privalomosios karinės tarnybos laikotarpis visiems vyrams, o anksčiau, kai kildavo didelė įtampa su Seulu ar Vašingtonu, Šiaurės Korėja pareikšdavo apie patriotines stojimo į kariuomenę bangas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Živilė Aleškaitienė
(4)
(42)
(-38)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()