„1 500 000 karių. Prasideda pirmoji okupacija Rusijos žemėje“  ()

Rusija to dar nematė.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=796654802647600&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos invazija į Rusiją tęsiasi jau trečią mėnesį ir beveik nėra požymių, kad ji greitai baigsis. Nepaisant daugybės Rusijos kontratakų nuo invazijos pradžios rugpjūčio 6 d., Ukraina ir toliau kontroliuoja maždaug tūkstančio kvadratinių kilometrų teritoriją Rusijos Kursko srityje.

Ši beprecedentė Ukrainos okupacija Rusijos teritorijoje atskleidė Kremliaus karo mašinos ribotumą. Nors daugelis ir toliau mano, kad Rusijos armija yra nenugalima jėga, turinti beveik neribotas žmonių ir mašinų atsargas, dabar vis labiau akivaizdu, kad iš tikrųjų dėl V. Putino bandymo užkariauti Ukrainą jo armija yra pavojingai išsekusi ir nepajėgi apginti Rusijos.

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!
1314

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Neįprastai santūri V. Putino reakcija į Ukrainos įsiveržimą į Kurską rodo, kad jis gerai supranta savo armijos trūkumus. Toli gražu ne grasindamas Trečiuoju pasauliniu karu ir ne bandydamas sutelkti savo šalies prieš užsienio įsibrovėlį, Putinas stengėsi sumenkinti visą invaziją ir itin mažai kalbėjo apie tai, kad tai yra pirmoji nuo Antrojo pasaulinio karo laikų Rusijos žemės okupacija.

Žinoma, tai nereiškia, kad Rusijos armija atsidūrė ant žlugimo ribos. Priešingai, V. Putinas neseniai pristatė ambicingus planus toliau plėsti savo kariuomenę iki pusantro milijono karių – tai būtų antras pagal dydį kariuomenės dydis pasaulyje po Kinijos. Prireikus jis taip pat gali paskelbti dar vieną mobilizacijos etapą, tačiau tai potencialiai gali pakurstyti vidaus neramumus ir įtikinti tūkstančius jaunų rusų bėgti iš šalies.

 

V. Putinui neabejotinai reikės rasti daug papildomų karių, nes jis siekia kompensuoti stulbinančius Rusijos nuostolius ir pasiekti savo tikslą – palaipsniui nukraujinti Ukrainą žiauriame išsekimo kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(8)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: