„7 iš 67.“ Kas nutiko haubicoms CAESAR  ()

Ukraina turėjo 67 haubicas.


CAESAR haubica
CAESAR haubica
© Sgt. 1st Class Mikki Sprenkle (CC0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:French_Caesar_self-propelled_howitzer_in_Iraq_(cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sunaikino keturias iš 67 savaeigių haubicų CAESAR, pristatytų Ukrainai, teigiama Ispanijos gynybos leidinio „Infodefensa“ pranešime. Šios haubicos, pagamintos Prancūzijoje, laikomos Prancūzijos artilerijos karūnos brangakmeniu.

Pranešama, kad dar trys CAESAR haubicos buvo apgadintos, nors tiksli priežastis neatskleidžiama. Tai reiškia, kad Ukraina neteko tik septynių iš 67 gautų CAESAR vienetų, remiantis prancūzų žurnalo „Le Point“ analize, kuri greičiausiai buvo parengta remiantis olandų svetainės „Oryxspioenkop“ pateiktomis nuotraukomis.

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!
1310

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Po pirminės 12 vienetų partijos, pristatytos tiesiogiai iš Prancūzijos, sekė papildomi pristatymai iš kelių šalių, iš viso 60 vienetų. Danija pateikė 19 vienetų, kuriuos užsakė tiesiogiai iš gamintojo, Prancūzijos gynybos milžinės „Nexter“ (dabar ji kartu su Vokietijos KMW priklauso Europos gynybos grupei KNDS). Belgija neseniai pridėjo tris vienetus iš 28 užsakytų vienetų, o Prancūzijos ir Danijos iniciatyva šių metų pradžioje įsipareigojo užsakyti dar 72 vienetus. Nepaisant to, Ukraina gavo tik 67 haubicas CAESAR, o iš viso žadama gauti 154 haubicas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(4)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: