„Artimiausias tankų mūšis, kokį tik esu matęs!“ Aštraus veiksmo kadrai (Video)  ()

Mūšio metu Ukrainos 17-osios tankų brigados tankai du kartus apšaudė Rusijos šarvuotį iš 15 metrų atstumo.


Mūšio akimirka
Mūšio akimirka
© Ekrano kopija | https://x.com/NOELreports/status/1846518065086738466?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1846518065086738466%7Ctwgr%5E2176499c1fc1a6f0e2f5f39aac1bbc48380c8d89%7Ctwcon%

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje, Kursko srityje, įvyko retas tankų susirėmimas: du ukrainiečių tankai iš arti tiesioginiais šūviais apšaudė Rusijos šarvuotąjį transporterį. Apie tai rašo „Forbes“.

Mūšio metu Ukrainos 17-osios tankų brigados tankai – tikriausiai T-64 ar T-72 – du kartus apšaudė Rusijos šarvuotąjį transporterį iš 15 metrų atstumo, jį visiškai sunaikindami. Markas Hertlingas, buvęs JAV kariuomenės generolas, pavadino tai „artimiausiu tankų mūšiu, kokį tik esu matęs“.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10711 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Susidūrimas prasidėjo, kai Rusijos šarvuotis greitai judėjo per lauką dviejų Ukrainos tankų, stovinčių netoli miško, kryptimi. Kodėl šarvuočio ekipažas nusprendė nukreipti lengvą ir silpnai apsaugotą transporto priemonę tiesiai į tankus su galingais 125 mm pabūklais, lieka paslaptis. Galbūt rusai ukrainiečių tankus supainiojo su savais, nes abi pusės naudoja panašius modelius.

Taip pat tikėtina, kad rusai Ukrainos tankus laikė apgadintais ir paliktais. Iš vieno tanko variklio skyriaus veržėsi dūmai, o tai gali reikšti problemas.

 

 

Tačiau į šarvuotį tiesiogiai pataikė apie 30 kilogramų sveriantis sviedinys. Keista, kad iš apgadinto šarvuočio pavyko išlipti keliems rusų kariams. Vienas jų pralėkė pro ukrainiečių tanką, o jo ekipažas neatidarė ugnies iš kulkosvaidžio, kas ekspertus nustebino.

Dar du rusų kariai pasislėpė už pamušto šarvuočio, tačiau netoliese įvykęs sprogimas (galbūt sukeltas drono ar granatos) privertė juos pabėgti. Būtent šią akimirką antrasis Ukrainos tankas iššovė dar vieną sviedinį, padarydamas papildomą žalą jau sunaikintam šarvuočiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()