„Dėl savo galios ir dydžio.“ Jie gali būti nesustabdomi. Fronte pasirodė žadą atimantys ginklai (Foto, video)  ()

Labai apsunkina tikslaus smūgio vykdymą.


Asociatyvus stop kadras
Asociatyvus stop kadras
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=I8OxclX4NUc

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žvalgybiniai dronai „Zala“ yra rusų artilerijos akys, leidžiančios per labai trumpą laiką balistinėmis raketomis „Iskander-M“ atakuoti taikinius Ukrainos teritorijos gilumoje.

Taip yra todėl, kad rusai yra įvaldę gebėjimą realiuoju laiku perduoti užšifruotus vaizdo įrašus. Deja, ukrainiečių slopintuvai nebeveikia taip gerai kaip anksčiau, todėl vienintelė garantija, užtikrinanti slaptumą užnugaryje, yra fizinis tokio drono likvidavimas.

Iki šiol gana geras ir nebrangus būdas buvo naudoti bepilotes skraidykles, tačiau dabar dėl rusiškų dronuose įmontuotų slopintuvų tokie bandymai gali tapti neįmanomi.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10701 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Rusiški slopintuvai sukurti taip, kad apakintų priešo droną slopindami vaizdo perdavimą iš pilotų posto kameros. Toks veiksmas labai apsunkina tikslaus smūgio vykdymą.

Dėl savo dydžio ir galios gali būti, kad rusiško slopintuvo veiksmingas veikimo nuotolis bus keli metrai ar daugiau.Be to, tikėtina, kad siekiant taupyti energiją rusiškas sprendimas didžiąją laiko dalį veiks miego režimu ir įsijungs tik tada, kai arti bus aptiktas stiprus vaizdo perdavimui naudojamas signalas.

Tačiau verta pažymėti, kad Rusijos sprendimas yra neveiksmingas prieš dirbtiniu intelektu aprūpintus dronus, kurie, pavyzdžiui, kompiuterinės regos dėka gali visiškai savarankiškai sekti objektą. Ukrainiečiai, padedami Vakarų šalių, sėkmingai dirba šioje srityje, o kitas sprendimas – naudoti, pavyzdžiui, dronų porą.

 

Pirmasis apšviestų taikinį lazerio spinduliu iš didesnio atstumo, o antrasis, turintis paprastą lazerinę pusiau aktyvią galvutę (neatsparią trukdžiams), nusitaikytų į apšviestą taikinį. Taip pat belieka pridėti modulį, kuris nukreiptų į trukdymo šaltinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()