Tokio smūgio Kremlius nelaukė. Į Ukrainą jau vyksta dvigubai daugiau tankų (Video)  ()

Atsisakoma senesnės technikos.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© artellliii72 (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/military-vehicle-transporter-6824383/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant Ukrainos raginimų, Australija nusprendė neperduoti nebenaudojamų sraigtasparnių MRH90 „Taipan“. Tačiau Kyjivas negali skųstis australais – šalies valdžia nusprendė pristatyti Ukrainai 49 tankus Abrams M1A1SA.

Australija modernizuoja savo ginkluotąsias pajėgas – be naujų povandeninių laivų ir lėktuvų, ji, be kita ko, įsigyja naujų K9 patrankų haubicų, pėstininkų kovos mašinų, taip pat tankų. Kanberos pasirinkimas krito ant JAV „Abrams“ tankų – Australija užsakė 75 šios technikos vienetus.

Modernizuojant Australijos kariuomenę atsisakoma senesnės technikos, įskaitant 59 tankus „Abrams M1A1SA“. Iš jų 49 bus perduoti Ukrainai. Kaip praneša „Defence 24“, pranešimus apie planus perduoti tankus per NATO gynybos ministrų susitikimą Briuselyje patvirtino Australijos gynybos ministras Patas Conroy.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7625 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Papildomi 49 „Abrams“ yra reikšmingas pastiprinimas Ukrainai. Iki šiol šalis iš amerikiečių gavo 31 arba 33 šio tipo tankus, iš kurių iki septynių mašinų buvo sunaikintos, o panašus arba didesnis skaičius tankų apgadintas. Todėl Australijos pagalba kompensuos šiuo metu Ukrainoje tarnaujančio „Abrams“ bataliono netektį (atitinkančio 31 tanką), taip pat bus suformuotas dar vienas batalionas.

 

Tankų perdavimo data kol kas nežinoma, tačiau galima daryti prielaidą, kad tai įvyks negreitai. Į Australiją „Abrams“ atkeliavo 2007 m. ir nuo to laiko intensyviai tarnauja. Prieš perduodant juos naujam naudotojui, tikėtina, kad JAV jie bus nuodugniai suremontuoti, įskaitant ne tik atnaujinimą, bet ir pritaikymą Ukrainos kariuomenės reikalavimams ir standartams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()