„Ieško minų užtvarų.“ Baltijos jūroje prasidėjo povandeninių laivų medžioklė (Video)  ()

Vokietijos karinis jūrų laivynas bando įspūdingą naują mašiną.



© https://en.wikipedia.org/wiki/BlueWhale_(UUV)#/media/File:BlueWhale.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos karinis jūrų laivynas bando povandeninį droną „BlueWhale“, sukurtą Izraelio kompanijos „Israel Aerospace Industries“. Tai – 10,9 metrų ilgio, 5,5 tonų povandeninis laivas, kuris neturi įgulos. Jis gali keliauti 7 mazgų (apie 13 km/val.) greičiu, neria į 300 metrų gylį ir gali būti vandenyje iki keturių savaičių. Žinoma, veikdamas aktyviai priežiūros jis paprašys anksčiau, bet gerai tai, kad jį galima palikti numatytoje operacijų zonoje kurį laiką ir aktyvuoti jį tada, kai to reikia.

„BlueWhale“ buvo sukurtas informacijos rinkimui. Jis turi radarą, sonarą, elektroninės žvalgybos sistemas ir daug kitų jutiklių, įskaitant ir optinius jutiklius bokštelyje, magnetinius jutiklius korpuse. Jis gali žvalgyti vandenis kovai su terorizmu, piratavimu, nelegalia migracija. „BlueWhale“ taip pat gali padėti aptikti povandenines minas, priešlaivines užtvaras. Nors Vokietija šiuo dronu domisi ne dėl to, tokie pajėgumai labai praverstų Juodojoje jūroje, kur Rusijos karo prieš Ukrainą dėka dabar yra pavojingas kiekis minų.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

„BlueWhale“ yra palyginti naujas povandeninis dronas, bet jau sėkmingai išgyveno daugiau nei 2000 valandų bandymų pasaulio vandenyse, įskaitant Atlanto ir Indijos vandenynus, Šiaurės ir Viduržemio jūras. Dabar Vokietijos karinės jūrų pajėgos iki lapkričio pabaigos bandys „BlueWhale“ Baltijos jūroje. Pranešama, kad preliminarūs bandymai buvo labai sėkmingi.

 

„BlueWhale“ yra karinis povandeninis dronas, net jei jis pats ir yra neginkluotas. Aptikus taikinį ar kitą karines jūrų pajėgas dominantį objektą duomenys palydoviniu ryšiu perduodami artimiausiam karo laivui. „BlueWhale“ taip pat gali iš dalies savarankiškai sudaryti žemėlapius, pažymėdamas minų užtvaras, dugno anomalijas ir kitas svarbias vietovės savybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()